Helyi közélet

2008.10.01. 18:29

Állatok világnapja Nyíregyházán is!

<p>Állatok milliói szenvednek szerte a világon az emberi kegyetlenség és brutalitás miatt.</p>

A szőrmeipar ezrével szedi áldozatait, hogy kielégítse az emberek luxuscikkek iránti igényét, a laboratóriumokban rágcsálók, madarak, kutyák, macskák, főemlősök szenvednek a szépészeti cikkek előállítása érdekében végzett kísérletektől, az ivartalanítás hiánya, a felelőtlen állattartás miatt pedig naponta tucatjával dobják az utcára a feleslegessé vált állatokat, akik közül többen közlekedési balesetek áldozatává válnak. A cirkuszi állatokat természetellenes viselkedésekre kényszerítik, a gazdasági állatok pedig nyomorúságos körülmények közül kerülnek a vágóhídra zsúfolt, levegőtlen kamionokban utaztatva többször napokon keresztül.

Többek közt ezekre az állatvédelmi problémákra hívják fel a figyelmet az Állatbarát Alapítvány munkatársai és önkéntesei október 6-án a Kossuth téren az Állatok Világnapja alkalmából rendezett utcai akciójukon. A rendezvény délelőtt 10 órától 16 óráig tart, ezalatt az idő alatt tekinthetik meg az érdeklődők a kiállított tablókat, és az „Earthlings" című állatvédelmi filmet, valamint állatvédelmi, állattartási tanácsokkal is szolgálnak az Alapítvány szakemberei.

Bõvebb információ:

Állatbarát Alapítvány

42/727-736, e-mail: [email protected]

(Lencsés Brigitta és Tóth Anita)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában