Helyi közélet

2008.10.02. 16:12

Pénzbírságra enyhítették az elzárást Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A garázdaság és rendzavarás szabálysértés miatt S. Zoltán eljárás alá vont személy ellen indult ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság 2008. szeptember 30. napján meghozott jogerős végzésével a Nyíregyházi Városi Bíróság, mint elsőfokú bíróság által kiszabott 15 nap elzárás büntetést 100.000 Ft pénzbírságra enyhítette.</p>

A garázdaság és rendzavarás szabálysértés miatt S. Zoltán eljárás alá vont személy ellen indult ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság 2008. szeptember 30. napján meghozott jogerős végzésével a Nyíregyházi Városi Bíróság, mint elsőfokú bíróság által kiszabott  15 nap elzárás büntetést 100.000 Ft pénzbírságra enyhítette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint S. Zoltán 2008. szeptember 24. napján Budapestről Nyíregyházára utazott, hogy részt vegyen a Tuzsér-Újpest FC labdarugó mérkőzésen. 17.00 óra előtt társaival a szórakozóhelyen, ittas állapotban az általa kedvelt labdarúgó klubot éltette,  valamint kiabálva vallási, etnikai közösségre sértő kijelentést tett, majd eltávozott.

Kb 30 perc múlva a szórakozóhelyre visszatérve a pulton elhelyezett fából és műanyagból készült teafiltertartó dobozt magához vette és elvitte. A szórakozóhely alkalmazottja az eljárás alá vont személy után ment, akit kérdőre vont és rendőri segítséget kért. A rendőrök eljárás alá vont személyt ellenőrzés alá vonták.

Eközben odament hozzájuk fk. T. László, aki hangosan sérelmezte a rendőri eljárást, ezért őt is ellenőrzés alá vonták, megbilincselték és a rendőrségi buszhoz kísérték az intézkedő rendőrök. Ezt az intézkedést az eljárás alá vont személy hangosan és folyamatosan sérelmezte, magatartását többszöri felhívásra és a kényszerítőeszköz alkalmazására, valamint az előállításának lehetőségére történt többszöri figyelmeztetés ellenére sem fejezte be, ezért vele szemben kényszerítő intézkedést alkalmaztak és a rendőrségre előállították.

Az eljárás alá vont személy magatartásával az eljáró hivatali személyekkel szemben engedetlenséget tanúsított.

Az elsőfokú bíróság végzése ellen az eljárás alá vont személy jelentett be fellebbezést. A megyei bíróság álláspontja szerint az eljárás alá vont személlyel szemben nem indokolt a legsúlyosabb szabálysértési joghátrány, az elzárás büntetés alkalmazása.

A törvény szerint e szabálysértések elkövetője  legfeljebb 150.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A határozat jogerős - tudtuk meg Dr. Nyakó Zsuzsannától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában