Helyi közélet

2008.10.06. 17:22

Semmi sem indokolja a magas távhő árakat

<p>Nyíregyháza – "Arra kérjük a Nyírtávhő Zrt. felügyelő-bizottságának fideszes tagjait, hogy tegyenek eleget képviselői kötelezettségeiknek, de ne a lakossággal intéztessék el azt, ami az ő feladatuk lenne."</p>

Arra kérjük a Nyírtávhő Zrt. felügyelő-bizottságának fideszes tagjait, hogy tegyenek eleget képviselői kötelezettségeiknek, de ne a lakossággal intéztessék el azt, ami az ő feladatuk lenne – reagált az ellenzéki párt képviselőinek nyilatkozataira Názon Gyula, a Nemzeti Keresztény Polgári Párt elnöke, aki szerint távhő-ügyben a pártok közötti szakmai egyeztetés mindennél fontosabb.

Názon Gyula elmondta: megvizsgálta egy tízemeletes ház lakásainak hőmennyiség-megoszlását és azt tapasztalta: ugyanabban a házban van, aki 5 gigajoule-t, míg mások 40–50 gigajoule-t fogyasztanak évente. Ez olyan, mintha ugyanaz az autó a száz kilométert meg tudná tenni nyolcliteres, illetve egyliteres fogyasztással is. Ez teljességgel lehetetlen – jelentette ki Názon Gyula, s hozzátette: a felszerelt költségmegosztók nem fogyasztást, hanem hőmérsékletet mérnek, így alkalmatlanok a valós díjtétel meghatározásra, a Nyírtávhő Zrt. pedig ezeket a tetszése szerint kalibrálja.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában