Helyi közélet

2008.10.02. 12:19

Szépkorúak szép napja Gávavencsellőn

<p>Gávavencsellő - A köszöntést a helyi óvodások, általános iskolások táncos műsora, a Mandala Dalszínház előadása és a hívogatóan terített asztal tette még teljesebbé.</p>

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megünneplik a Föld mintegy hatszázmillió lakosát. Ünnepeltek szerdán Gávavencsellőn is. A nagyközségben több mint 800 idős ember él, így fontos, hogy ne felejtkezzenek el a szépkorú lakosságról sem.

Dr. Karakó László polgármester ünnepi köszöntőjében a szeretet, a tisztelet, és a megbecsülés fontosságát hangsúlyozta. „Arról ismerhető meg egy ember, egy társadalom, hogyan bánik időseivel” – mondta. A bölcs ember tudja, hogy a legdrágább kincset köszönheti idős szeretteinek: az életet, a szellemi kulturális javakat. Az idős emberek keze munkájából épült fel mindaz, amit a következő generáció továbbépíthet. Az idősek tisztelete fontos erkölcsi érték, melyet sajnos olykor kiszorít a felszínes csillogás.

Kosztolányi Dezső szavaival zárta meleg hangú köszöntőjét: „Bizony hajoljatok meg az öregebbek előtt, akár utcaseprők, akár miniszterek…!” A köszöntést a helyi óvodások, általános iskolások táncos műsora, a Mandala Dalszínház előadása és a hívogatóan terített asztal tette még teljesebbé – tájékoztatta lapunkat Márton Katalin.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában