Helyi közélet

2008.10.07. 13:24

Tisztes munka, tisztes élet Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Világnapja már van, ám értéke sokszor még nincs a tisztességes munkának – volt sommázata több szakszervezeti vezető véleményének kedden, a nyíregyházi Buszacsában megtartott ülésen.</p>

Az MSZOSZ Észak-alföldi Regionális Szervezete, más szakszervezeti konföderációval karöltve a tisztességes munka világnapját helyezte fókuszba, felhíva a figyelmet, hogy minden embernek joga van a munkához, amely tisztességes megélhetést biztosít a dolgozó családja részére. Régiónkban a foglalkoztatási helyzet és az alacsony keresetek még hangsúlyosabbá teszik az akciónap célkitűzéseit, hiszen a nyilvántartott álláskeresők 25 százaléka itt van regisztrálva.

– Az MSZOSZ az akciónap során munkát és emberhez méltó megélhetést biztosító béreket követel minden munkavállalónak – mondta a tanácskozást követő sajtótájékoztatón Kovács BalázsMSZOSZ elnökségi tag, a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség (SZISZ) elnöke. – Gyakorlatilag megbecsülhetetlen a feketegazdaságban tevékenykedők száma, míg az adó- és járulékok oldalán az emiatti hiány milliárdokban mérhető. Főként a kevésbé iskolázottakat, az egyébként is elesettebbeket foglalkoztatják ily módon leginkább az építőiparban, de a mezőgazdaság, a kereskedelem és a szolgáltatás területén is. Ezzel nemcsak az állam károsodik, de a feketén foglalkoztatott is – tájékoztatott Kovács Balázs.

- Lefler György - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában