Helyi közélet

2008.11.20. 10:35

A hivatal házhoz megy Újfehértón

<p>Újfehértó - December 1-jétől a megyében, valamint az országban is egyedülálló, a „Hivatal házhoz megy” elnevezésű szolgáltatással jutnak el azokhoz az ügyfelekhez, akik, nem a városközpontban élnek, dolgoznak.</p>

Az újfehértói polgármesteri hivatal egy országosan is egyedülálló módszerrel megmutatja, hogyan lehet közelebb kerülni az állampolgárokhoz szociális ügyekben.

December 1-jétől a megyében, valamint az országban is egyedülálló, a „Hivatal házhoz megy” elnevezésű szolgáltatással jutnak el azokhoz az ügyfelekhez, akik, nem a városközpontban élnek, dolgoznak. A szolgáltatás lényege, hogy a polgármesteri hivatal kihelyezett ügyfélfogadást tart a város külső részein, a központtól távolabb élők számára. Hiába igyekszik ugyanis az Ügyfélcentrum állandó nyitva tartásával kulturális ügyfélfogadási környezetével az ügyfelek kedvére lenni, ha a település széles kiterjedése miatt csak hosszú kerékpározással vagy menetrendszerű buszjárattal tudják azt megközelíteni a távolabb élők.

Ezért a város három különböző pontján – hetenként – a hivatal megy közelebb a szociális ügyekben eljárni kénytelen ügyfeleihez, hogy ezáltal is tovább csökkentse az ügyintézéshez kapcsolódó órákat, perceket.

A három helyszín, hetente: hétfőn Újfehértó déli részei, Mályváskert és környéke lakói részére, a Mályváskerti tagiskola épületében 9 órától 13 óráig lesz kihelyezett ügyfélfogadás. Kedden Újfehértó észak, észak – keleti részein, Nyíregyházi út és környéke  lakói részére, a Kökény utcai tagiskola épületében 9 órától 13 óráig működik majd a kihelyezett ügyfélfogadás. Szerdán Újfehértó nyugat, észak – nyugati részein, Tokaji út és környéke lakói részére, az Árvácska utcai óvoda épületében 9 órától 13 óráig tart majd a kihelyezett ügyfélfogadás. Csütörtökön és pénteken az Ügyfélcentrum épületében egész napos nyitvatartási idő keretében állnak a szociális ügyfelek rendelkezésére. Ha fontos ügyről van szó, az állampolgárok ott is elintézhetik ügyüket, ahová egyébként lakhelyileg nem tartoznak.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában