Helyi közélet

2008.11.21. 10:44

Fényes éjszakák, karikás szemek

<p>Nyíregyháza - Nyíregyháza egyik legforgalmasabb kereszteződésében óriás kivetítő vonzza magára a tekintetet. A városlakók visszavárják az integető Télapót a Kelet Áruház tetejére.</p>

Már az is sokakat meglepett, hogy a nagyáruház tetejére több négyzetméteres – focipályákon – használatos, színes fényújság került, ám az igazi megdöbbentést az okozta, hogy a környéken lakók egész éjszaka a villódzó fények bűvöletében ingadoztak az álom és a düh határán. A „fehér dombházban” lakók egyenes fényszennyezésről meséltek, s kialvatlan, karikás szemekkel felelősért kiáltottak.

Kérdésük ezer akadt: ki engedélyezte, hogy a – véleményük szerint – gyalogosok és autóvezetők figyelmét is elvonó, ennek okán balesetveszélyesnek mondható fénycsodát egyáltalán ott és úgy elhelyezhessék? Megmérte-e valaki a fényerősséget, és gondoltak-e az egyszerű városlakóra, vagy csak az üzlet, az anyagi haszonszerzés lebegett a döntéshozó szeme előtt?

Vajon az első vagy a sokadik balesetig kell arra várni, hogy valaki kimondja: nem kell fényár a Kelet Áruház tetejére, pont oda, ahol egykor az integetős Télapó csalt mosolyt a gyerekek és felnőttek arcára, és ami a lényeg, nem világított szemfényvesztően!

Kapcsolódó cikkek:
· „Nem kellene ennyi szökőkút”  
· Éjjeli séta a belvárosban 
· Korzóztunk a mélygarázsban 
· Megnéztük a Korzót alulról

- Bednárik Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában