Helyi közélet

2008.11.14. 15:00

Időt nyertek az almatermesztők Szabolcs-Szatmár-Beregben

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - November 30-ig meghosszabbították az ipari alma után járó támogatás pályázati határidejét.</p>

Ezt elentette be a Szabolcs-Szatmár Megyei Agrárkamara elnöke, Demendi László a kamara pénteki küldöttgyűlését követően. A rendelkezés a termelői igényeket követve született az agrár- és a pénzügyminiszter megállapodása eredményeként, a kamara kezdeményezésére, és november 10-ig visszamenőleges hatállyal érvényes. – A feldolgozókat arra kérjük, a hónap végéig úgy ütemezzék a munkálataikat, hogy minél több termelőtől vegyék át az almát és így tegyék így lehetővé a támogatási lehetőség elérését – fogalmazott Demendi László. A küldöttgyűlésen részt vett dr. Máhr András, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára, aki elmondta: a november 10-ig beérkezett és elfogadott kérelmeket év végéig fizetik ki, a november 10. és 30. között beérkezettek után jövő év február 28-ig számíthatnak pénzre a termelők.

Elhangzott: a decemberi országos küldöttgyűlésre készülve a Magyar Agrárkamara Ellenőrző Bizottságába javasolják Bíró Miklóst, a megyei kamara általános alelnökét.

Kapcsolódó cikkek:

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában