Helyi közélet

2008.11.17. 11:43

Ősi barátság friss hajtásokkal

<p>Baktalórántháza - A testvér-baráti összetartozás legszebb percei Sonina-templomában adott hangverseny során, és a magyar nemzeti szalaggal átkötött ajándékba vitt kenyér megáldása során következtek.</p>

Baktalórántháza és Łancut évek óta ápol testvérvárosi kapcsolatot. A napokban a baráti kapcsolat újabb megerősítéseként Baktalórántháza város küldöttsége, és a városi vegyeskar 30 tagja néhány kellemes napot töltött Lengyelország e városában és környékén.

A Łancut-i művelődési ház 35 éves jubileumára rendezett gálaünnepségen a hálás helyi közönség óriási tapssal jutalmazta a vegyeskar előadását. A testvér-baráti összetartozás legszebb percei Sonina-templomában adott hangverseny során, és a magyar nemzeti szalaggal átkötött ajándékba vitt kenyér megáldása során következtek. Az ünnepi szentmisét celebráló Jan Atya szemében az öröm könnyei jelezték a meghitt és különleges esemény szívszorongató pillanatait. De ugyanezek a könnycseppek mutatták a templom ajtajában a miséről távozó hívek, főleg idős nénik, bácsik szemében, hogy az áldott kenyér, amiből mindenkinek jutott egy letört darabka, ott és akkor ismét megerősítette a lengyel-magyar barátság ősi és örök voltát.

A négynapos program alatt a vendégek Rzeszowban megtekintették a nyáron megnyitott földalatti kiállítást, amely a város történeti múltját tárja fel az 1300-as évektől hiteles nyomok alapján a mai kor emberének.

Az őszi nap nem sajnálta sugarait az idelátogató baktaiaktól, így a kellemes napok feledhetetlenek maradnak, nemcsak a vegyeskar tagjainak, hanem a vendéglátóknak is, így többek között a Handzlówka-i Vegyeskar minden egyes tagjának is. Baktalórántháza város önkormányzatának képviseletében Nagy Lajos polgármester, dr. Rebák Éva jegyző, és Kozma Attila önkormányzati képviselő is elkísérte a kórust erre az útra. A decemberben 10 éves jubileumára készülő vegyeskar még novemberben a nagykállói kórusfesztiválon is megméretteti magát – tájékoztatta portálunkat Némethné Csubák Éva.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában