Helyi közélet

2008.11.02. 12:26

Szpari szurkolókat is vertek Dunaszerdahelyen!

<p>Dunaszerdahely, Nyíregyháza - A szombati Győri ETO-Nyíregyháza Spartacus mérkőzés megkezdésekor feltűnően kevés nyíregyházi szurkoló buzdította a szparit. A 2. félidő kezdetére viszont megérkezett egy megtépázott társaság, akik éppen Dunaszerdahelyről érkeztek, és hozták a hírt – Szlovákiában magyarokat vernek!</p>

Majdhogynem a mérkőzést is félbe kellett szakítani, mert a nyíregyházi szurkolók azt követelték, hogy a csapat szolidaritásból hagyja abba a játékot.
Elsőként a biztonsági személyzet egy nagyobb csapatára lettem figyelmes, akik egy kisebb társasággal „vitáztak”. Amikor közelebb értem érthetővé vált a helyzet.

A dunaszerdahelyi mérkőzésen résztvevő Szpari szurkolókat is alaposan helybenhagyták a szlovák rendőrök. Az események akkor vettek fordulatot, mikor elhangzott az állítás – „Értsétek már meg, két halott van!” A pálya mellől ekkor még nem tudtunk részleteket, csak azt, hogy egy magyar és egy lengyel fiú életét vesztette. Körbetelefonálva a kollégákat, közölték, hogy nem halt meg senki, igyekezzünk megnyugtatni a Szpari szurkolóit. Eközben a nyíregyháziak

Révész Attila nevét kiabálták – „Attila, ne hagyjátok, hogy ezt csinálják velünk!”
A helyzet kezdett nagyon forróvá válni, így eleget tettem az egyre gyakrabban elhangzó kérésüknek, és szóltam Attilának, hogy jöjjön, mert balhé lesz. Azt már nem hallhattam, hogy Révész Attila mit mondott a szurkolóknak, de mintha valamelyest lehiggadtak volna.

Hiába próbáltuk nyugtatni a nyíregyháziakat, hogy nem halt meg senki, nem akarták elhinni – „Nehogy már elhiggyétek! Mellettem húzták rá a srácra a hullazsákot!” Arra a kérdésre, hogy pontosan mi is történt egy szurkoló elmondta – „Már vártak ránk, egy cigi csikket eldobtál, már egyből ütöttek!” Az is elhangzott a szurkolók részéről, hogy nem csak gumibottal és ököllel, hanem viperával is verték a magyar szurkolókat. „Nem kímélték a földön fekvőket sem, sok család is kinn volt!”

Ahogy egyre érkeztek az információk, kiderült, hogy senki sem halt meg, de egy magyar fiú epilepsziás rohamot kapott, és a szurkolóktól kapott információk szerint lenyelte a nyelvét, így újra kellett éleszteni. Arra is fény derült, hogy valóban előkerült zsák, de nem hullazsák, hanem egy a test melegen tartásához használt „fólia”.

Azt is sikerült megtudnunk, hogy több nyíregyházi szurkolót Szlovákiában feltartóztattak a rendőrök, ennek volt köszönhető, hogy a győri mérkőzésre mindössze egy maréknyi Szpari szurkoló érkezett.

Dunaszerdahelyről egy fotóriporter is érkezett, aki a nyíregyháziak állítását igazolta – „Egyértelműen rendőri túlkapás történt!”

- M. István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában