Helyi közélet

2008.11.08. 15:34

Vegyi szakemberek továbbképzése Budapesten

<p>Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Mentésszervezési Főosztályának szervezésében 2008. november 6-án került megrendezésre a Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportok (VFCS) és Veszélyhelyzeti Felderítő Szolgálat (VFSZ) megyei és fővárosi referensek egész napos szakmai továbbképzése.</p>

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét Holes István tű. alezredes mentésszervezési osztályvezető képviselte.

Elsőként Nagy Gábor tű. őrnagy köszöntötte a megjelent szakembereket, majd Györkéné Kálmán Éva tű. százados számolt be a VFCS-k és VFSZ első félévi tevékenységéről.

Általános tapasztalat, hogy a lakossági bejelentések miatt évről évre nő a vegyi szakemberek vonulásainak száma, nagyon sok esetben hívják őket CO mérésekhez, különböző gázszivárgásokhoz, gázömlésekhez.

Megyénkben, ebben az évben, 11 esetben került riasztásra a katasztrófavédelem különleges egysége. A továbbképzés keretében áttekintették az országban bekövetkezett néhány nagyobb bevetés tanulságait.

Ezt követően Jackovics Péter pv. százados értékelt a nyáron, Hajdúszoboszlón végrehajtott sugárvédelmi továbbképzést, majd az EU-HUROMEX 2008. nemzetközi gyakorlat VFCS-s tapasztalatait dolgozták fel a résztvevők.

A délutáni órákban az MSA-AUER által forgalmazott eszközök és védő felszerelések bemutatása következett, melyet Feicht Ferenc ügyvezető igazgató, valamint Nagy Csaba és Weltz György üzletkötők prezentáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában