Helyi közélet

2008.11.18. 07:42

V@rosvita: A szülő az oktatás fontos része

<p>Nyíregyháza - A közelmúltban találkozóra invitálta a nyíregyházi önkormányzat vezetése a V@rosvita levelezőit.</p>

Azóta már többen reagáltak az összejövetelt hasznosságát méltatva, ezúttal Méhész János szavait tesszük közzé: „Abban a vendéglátókkal egyetértek, hogy a jót is meg lehet, meg kell írni. Például az Őz utcában egy-két hete a járdát felújították. Ez jó hír. Azt viszont meglepődve láttam a minap, hogy már fel is törték az egészet! Mi ebben a jó hír? Az, hogy lesz egy még újabb járdánk?

A találkozón felvetődött az oktatás kérdése. Lehet erről beszélni, levelezni. Miért? Szerintem a szülő az egyik „oktató”, ami az oktatásban is igen fontos szereplő. Ugyanis az oktatás szerves része az a szülői munka, amit jól vagy rosszul végzünk. Gyermekeinken, a gyermekeink tanárain keresztül sok mindenről lehet és van véleményünk, észrevételünk. Én attól félek, hogy a szülői véleményt sokszor az befolyásolja, hogy a gyermekem „oda jár” iskolába., vagy a szülői elfogultság miatt a saját gyermekem hibáját nem akarom elismerni.

Kíváncsi vagyok, hogy a közelmúltban felvetett szalagavatói „parádé” hogyan változott? Változott egyáltalán? A mi szalagavatói „műsorunk” az volt, hogy a régi Krúdy aulájában a lépcsőn ülve, egy szál gitár hangja mellett énekeltünk. Írom ezt azért, mert a tanév végén lesz ballagás is.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában