Helyi közélet

2008.12.22. 06:34

„Show”stó

<p>Harsog az Edda slágere, és gyanús, hogy a sóstói füzek között dúdolva is örökérvényűek. <STRONG>Ladányi Tóth Lajos jegyzete</STRONG></p>

Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt. Adj erőt, hogy be tudjak lépni, van hitem a magas falak előtt – harsog az Edda slágere, és gyanús, hogy a sóstói füzek között dúdolva is örökérvényűek. Az ötletes építészek, tervezők hol behunyták a szemüket, hol nagyon is árgus tekintetekkel meredtek a légifelvételekre, és eközben a képükre formálták át a kiaknázatlan tartalékokat rejtő területet.

A reformszelek most még csak fuvallatok. Azt a gondolatmenetet kivétel nélkül mindenki üdvözli, hogy bátran hozzá kell nyúlni a zöldövezethez, és még színesebbé kell tenni. Az erdő egy részéből váljon városlakót és turistát egyaránt vonzó parkerdő. Legyen gondűző, kikapcsolódásra inspiráló szent hely! Hej, szép is lenne, ha különösebb civakodás nélkül megvalósulhatna a sóstói virágkort idéző ötlethalmaz java! Érdemes melegen tartani a javaslatokat tartalmazó lapokat, közben pedig meg kell keresni a most rejtőzködő pénzforrást.

Sétány a Parkfürdő és a Múzeumfalu között? Új szálloda? Bővítendő parkolóhelyek? Plázs a tóparton? Bárhogy is alakuljanak a kérdőjelek, gondos törődést igényel a tervezés, hogy az esetleges aggodalmoskodók ne segítségért kiabáljanak (S. O. S. tó), hanem a természet szépségei és a mindenki számára fogyasztható mesterséges show-elemek harmonizáljanak Sóstón.

Kapcsolódó cikkek:

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában