Helyi közélet

2008.12.09. 06:30

Gyógyszerre gyűjt a megerőszakolt néni

<p>Nyíregyháza – Idős néni kéregetett a Síp utca végén, az esőben. „Gyógyszerre, gyógyszerre” - szajkózta. A SZON kíváncsi volt, vajon miként kényszerült egy 80 éves idős asszony arra, hogy kéregessen. A nyírtassi néni története valószínűleg a filmeseket is megihletné.&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/34821/-gy--gyszerre-gy--jt-a-meger--szakolt-n--ni" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A néni nehezen, néha összefüggéstelenül beszélt, de annyit sikerült megtudnunk tőle, hogy nincs aki eltartsa, mivel a családjában sok a leszázalékolt és munkaképtelen, így gyakorlatilag az ő nyugdíjából kell támogatnia a családtagokat is. A történethez hozzátartozik, hogy az idős asszonyt kilenc éve a lakásán megtámadta egy férfi, aki megerőszakolta, majd megverte.

A néni állítása szerint az elkövető rokonai ezután, amíg a kórházban volt, a kis háza tetejét szándékosan tönkretették. A néni többször említette, hogy a megítélt másfél millió forintos kártérítést mind a mai napig nem kapta meg, ezért kénytelen az utcán kéregetni. A nénitől azt is megtudtuk, hogy rengeteg betegségben szenved, amelyekre többféle, igen magas árú gyógyszert kell vásárolnia, amelyre a nyugdíjából már nem telik.

Érdekes módon, amíg a videó készült, a Síp utcán közlekedő autósok közül néhányan bekiabáltak, hogy egy szavát se higgyük el a néninek, mivel van pénze, csak éppen hazudik. Az idős asszony története kíváncsivá tett minket és utánaérdeklődtünk. Sikerült megtudnunk, hogy a néninek a lakhelyén már megpróbáltak többször is segíteni, de nem volt hajlandó együttműködni.

A történetben a tisztánlátást az nehezíti, hogy a néni meglehetősen összefüggéstelenül nyilatkozott, de szívesen várjuk azok jelentkezését, kik többet tudnak a 80 éves asszony kálváriájáról.

Kapcsolódó cikkek:

-M. István-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában