Helyi közélet

2008.12.15. 14:29

Lehetőségek tárházát látják bennünk a spanyolok

<p>Nyíregyháza - Andalúziából jött hat ember, mesterségük címere: Leader-program, vidékfejlesztés. A Tiszadobra, majd a Szatmári térségbe is ellátogató vendégeket Seszták Oszkár a megyei közgyűlés elnöke fogadta hétfőn a megyeházán. <dia width="960" height="800" alt="Lehetőségek tárházát látják bennünk a spanyolok 2008.12.15."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Lehet__337_s_gek_t_rh_z_t_l_tj_k_benn_nk_a_/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Lehetőségek tárházát látják bennünk a spanyolok 2008.12.15." /></a></dia></p>

Bővíteni az Andalúzia Autóm Önkormányzat és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye között már elkezdődött együttműködést, régiónkba érkezett a dél-spanyolországi megye hat tagú küldöttsége. A Tiszadobra, majd a Szatmári térségbe is ellátogató vendégeket Seszták Oszkár a megyei közgyűlés elnöke fogadta hétfőn a megyeházán.

Seszták Oszkár az anadalúziai közeledést üdvözölve egyebek mellett kiemelte: frissen alakult LEADER csoportjaink számára számos előnyt hordoz a vidékfejlesztési programban már 15 éves spanyol tapasztalatok gyors átvétele.
Juan Antonio Blanco Rodriguez az Andalúziai Autonóm Önkormányzat mezőgazdaságért, vidékfejlesztésért és halászatért felelős tisztségviselője Szabolcs-Szatmár-Bereg számos kiaknázásra váró lehetőségére hivatkozva hangsúlyozta: ezek az itt élő emberek jobb életminőségének a zálogai.

Az együttműködést a Leader közösségek, illetve a fejlesztési ügynökségek szakembereinek az andalúziai vidékfejlesztési módszerekkel kapcsolatos tapasztalatcseréjén kívül egyéb területeken is gyümölcsözőnek ítélte a spanyol vendég. Szerinte kiaknázatlan lehetőségeket rejt az itteni kulturális örökség, a környezetvédelem, a turizmus és a vidékfejlesztés területe. Éppen ezért hamarosan gazdasági küldöttséggel térnek majd vissza hozzánk, de ezzel párhuzamosa egy kommunikációs csatorna minél gyorsabb kialakítását is szorgalmazzák a két megye között.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában