Helyi közélet

2008.12.12. 16:59

Munkát kapnak, közösségben vannak Kemecsén

<p>Kemecse - Tavasszal gyógy- és dísznövényekkel foglalkozhatnak majd a rehabilitációs programban résztvevő 18 éven felüli személyek.</p>

Ünnepségnek adott otthont tegnap Kemecsén a római katolikus iskola egykori, azonban igen csak megcsinosodott épülete. A Fogyatékosok Fóruma Támogató Szolgálat ugyanis nappali ellátó intézményt alakított ki az épületben, amely fogyatékosok életét segíti majd január elsejétől.

Üresen állt hosszabb ideje az épület, s a Fogyatékosok Fóruma megkeresésére a kemecsei önkormányzat úgy döntött, hogy ideiglenes jelleggel jelképes összegért bérbe adja az épületet. Azért csak ideiglenes jelleggel, mert az önkormányzat tervei között azon a területen városfejlesztési célok szerepelnek, két-három éven belül bármikor megkezdődhetnek a munkálatok, azonban akkor sem maradnának épület nélkül a fogyatékosok, az önkormányzat máshol ajánlana fel a számukra helyet – tudtuk meg Lipők Sándor polgármestertől, aki egyébként örömmel fogadta az új intézményt, hiszen munkahelyet teremt 10-15 főnek.

Mint Csonka Ferenc, a támogató szolgálat elnöke elmondta, önerőből újították fel a régi épületet kívülről és belülről. A bútorzatot – az asztalokat, a székeket, a mosógépet – a Dorcas Nemzetközi Segélyszervezet adta. A 300 négyzetméteres alapterületű, akadálymentesített ingatlanhoz egy 2-2,5 hektár nagyságú terület is tartozik, ahol tavasszal gyógy- és dísznövényekkel foglalkozhatnak majd a rehabilitációs programban résztvevő 18 éven felüli személyek, valamint tervezik állatsimogató létrehozását is.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában