Helyi közélet

2008.12.10. 19:32

Panel-sikerek Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Az új panelprogramban a jövőben is lehetőség lesz homlokzati hőszigetelésre, nyílászáró cserére, épületgépészeti felújításra, megújuló energiaforrások beépítésére.</p>

Rekordszámú panelpályázat érkezett be szeptember 30-áig az önkormányzati minisztériumba. 2011-ig újabb 30 milliárd forint áll rendelkezésre a panelfelújításokra, ez 2000 darab pályázati megvalósulást jelent. Idén őszig 121 épülettömb közel 5 ezer lakása újult meg, folytatásként 77 pályázatot fogadott be a kormány.

A 4,5 milliárdos összberuházásból 700 millió az önkormányzati támogatás mértéke, 2010-11-re 9200 felújított lakás lesz a megyeszékhelyen. A megújult panelprogramban a jövőben is lehetőség lesz homlokzati hőszigetelésre, nyílászáró cserére, épületgépészeti felújításra, megújuló energiaforrások beépítésére. A lakásonkénti támogatás összege 2009-től 400 ezer forintról félmillióra nő, és kiemelt figyelmet fordítanak az épületek tűzvédelmére is – mondta el Jeszenszki András önkormányzati képviselő.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában