Helyi közélet

2008.12.19. 07:30

Postánkból: Mennyi az az annyi?

<p>A tévékből már legalább tízszer leadott sztori után, miszerint: "Vigyázzunk, mert átvernek" azt gondoltam, hogy na, engem aztán nem fognak... és mégis. Mindenki sejti, hogy ezek az utcai kofák ott vernek át, ahol tudnak, de az, hogy ezt egy áruházban is megteszik...</p>

Kkinéztem egy elektromos fogkefét az M.M. áruházban, körbejártam több üzletet, hogy összehasonlítsam az árakat, aztán az első helyen bizonyult olcsóbbnak. Vissza is mentem másnap reggel, a termék a fizető pulttal szemben volt. Árat azonban nem találtam, ugyanis ki volt szedve a tartójából. Hát gondoltam, ha a mellette lévő termék ára is maradt, akkor a drága fogkeféé is. Hát nem...

Fizetéskor már egy ezressel többet kértek tőlem és én csak szemet gubbasztva kérdeztem, hogy már nem szól az akció? Az eladó az előző napokon nem dolgozott, így mondhatni "fingja se volt" róla. Ekkor, megjelent két másik eladó, akik berakták az "újabb" árazást a fogkeféhez, ami még mindig 500 forinttal kevesebb volt, mint amit velem szerettek volna kifizettetni. Kérdően nézek az eladóra, hogy most akkor mivan, ne mondja, hogy nem látja, mert még nekem kontaklencsével is kiverte a szememet az egy méterre lévő plakát nagyságú ár. Oda is hívta az egyik illetőt, aki a kérdésre, hogy most akkor mennyibe kerül, mert ott más összeg van, mint a gépben ezt válaszolta bájos vigyorral: "Ja azt még most árazgatjuk Petivel!" Kösz! Napközben(!) 10 órakor árazgatnak, mikor már a vásárlók megpakolták a kosaraikat. Végül kifizettem, mert már közben folyt a kártyával a tranzakció, gondoltam na majd jól beolvasok a vevőszolgálati pultnál.

A "fú de megmondom neki"-nek annyi lett a vége, hogy mikor elmondtam a problémám a vevőszolgálatis csajnak hirtelen telefonálnia kellett, helyette hozzámfordult egy biztonsági őr (neki aztán sok köze van hozzá...) Kérdezem: az, hogy van, hogy percenként változnak az árak? Erre a flegma pofával Há hun vót ilyen jellegű kérdésre mutatok ,vagyis csak mutatnék a fogkefe árára, csakhogy két perc alatt, már megint kivették az árat (és igen, megint ár nélkül volt kitéve áru...). A jófej, segítőkész biztonsági őr, meg szelíden hozzátette,hogy ez egy nagy áruház. Jó, igen és én most micsináljak vele??

Mondanom sem kell, hogy olyannyira elment a kedvem, hogy nem is vitáztam inkább tovább, mert én éreztem már kellemetlenül magam... de miért? 1. Ki se tehetnének olyan árut, aminek ára sincs... (ez olyan licitálós fíling, ki mennyit ad érte). 2. Ilyen nincs, hogy "Ja csak Petivel árazunk!". Ami már nem akciós termék, nyitás ELŐTT át kell árazni (nem közben öt fajta árat kirakni). 3. Ha már van erre külön személyzet, hogy a reklamációkat fogadja, akkor valóban tegye is azt!

Ennyit a szlogenről... mert hülye azért nem vagyok!

N. Judit, Nyíregyháza

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában