Helyi közélet

2009.01.12. 15:32

Könyvben megyénk népzenéje Nyíregyházán és Mátészalkán

<p>Nyíregyháza, Mátészalka - A hagyományőrzők munkáját összefoglaló kiadványt bemutatják Nyíregyházán és Mátészalkán is.</p>

Jól megférnek egymás mellett az elmúlt négy évtized népzenei együttesei, szólistái, fesztiváljai, versenyei. Mindez úgy lehetséges, hogy egy kiadvány őrzi meg az utókor számára a magyar kulturális örökség hagyományőrzőinek áldozatos tevékenységét.

A közelmúltban jelent meg Erdős Jenő könyve, amely a Népzene Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében címet kapta. A Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézet kiadásában megjelent könyvet Nyíregyházán január 15-én 16.30 órától mutatja be a Helyőrségi Művelődési Központban Sivadó Sándor, a KÓTA megyei elnöke és a könyv szerzője. Részleteket olvas fel a könyvből Szanics Rudolfné.

Mátészalkán a kiadvánnyal január 16-án 17 órától ismerkedhetnek meg az érdeklődők a városi művelődési központ kamaratermében. Mind a két helyszínen közreműködik Nagy Csaba (tárogató), Szanics Richárd (citera), míg Nyíregyházán színesíti a műsort a Fegyveres Erők Klubja Női és Férfi Népdalköre, Mátészalkán pedig a Dancs Lajos Népdalkör.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában