Helyi közélet

2009.01.31. 10:38

Sertésdagadó sörös töltelékkel

<p>Olvas&#243;nk, a ny&#237;rteleki Taks&#225;r Ferenc<br /> az elk&#246;vetkez&#337; farsangi men&#252;h&#246;z<br /> aj&#225;nlja az al&#225;bbi receptet.<br /> Pr&#243;b&#225;lja ki &#214;n is!</p>

Az elkészítési módja az

átlagostól bonyolultabb ugyan, és

több odafigyelést igényel. A

töltelékkel zamatosabbá válik

az étel, mivel a különböző

ízek kiegészítik egymást.

Az eredmény azonban ízében

és látványában is

kitűnő a vendégsereg

számára.

Jó tanács a töltött

húsokhoz: Sokkal ízletesebb

zamatosabb húst kapunk, ha az

elkészítés vége felé

néhány csepp citromlevet keverünk

abba a mártásba, amiben a hús

készül.

Sertésdagadó sörös

töltelékkel

Hozzávalók 4

személyre: 1kg házi

sertés dagadó, 3dl sör, 2db zsemle,

2db tojás, 1 kisebb fej vöröshagyma,1

gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj vagy

2dkg, zsír (felolvasztva), 1csomag

petrezselyemzöld, zsemlemorzsa,

bazsalikom,(ízlés szerint

majoránna,), őrölt bors, só,

néhány csepp citromlé

Elkészítése:

A dagadót felszúrjuk

kívül-belül megsózzuk és

félretesszük.

(Vásárláskor a hentest

megkérhetjük szúrja fel a

dagadót Nekünk.) A zsemléket

sörbe áztatjuk majd kicsavarjuk. A

megmaradt sört félretesszük.

Elkészítjük a

tölteléket. A hagymát kevés

olajban megfonnyasztjuk. A fokhagymát

fokhagymatörőn áttörjük, a

petrezselyemzöldet apróra vágjuk

majd a sörben beáztatott

zsömlékhez keverjük. Beletesszük

a tojásokat kevés bazsalikomot csipetnyi

borsot, sót adunk hozzá. Lassan

összegyúrjuk. Ha a massza lágy lenne

zsemlemorzsát adunk hozzá.

Az így elkészített

tölteléket a dagadóba

töltjük. A nyílást

hurkapálcával vagy hústűvel

lezárjuk. 2 evőkanál

étolajjal vagy az olvasztott zsírral

leöntve, közepesen meleg sütőbe

helyezzük. A félretett sörrel

locsolgatás mellett pirosra sütjük,

majd párolt rizzsel , savanyú

hordós uborkával tálaljuk.

Kapcsolódó cikkek:

virsliben? Biztos?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában