Helyi közélet

2010.07.30. 15:31

A gépipari szakma érdekképviselete Nyíregyházán

<p>A Gépipari Tudományos Egyesület az ország egyik legnagyobb, műszaki értelmiséget összefogó tudományos, társadalmi szervezete.</p>

Célja, hogy a magyar ipar, különösen a gépiparban és a kapcsolódó szakterületeken dolgozó szakembereket és cégeket összefogja, szakműveltségüket fejlessze és tevékenységüket támogassa. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezet nemrégiben tartotta tisztújító taggyűlését a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Karán, ahol új vezetőséget választottak. A debreceni és a miskolci gyakorlatot követve a helyi műszaki kar dékánját, dr. Sikolya Lászlót választották elnöknek, a titkár pedig dr. Szigeti Ferenc főiskolai tanár lett.

Az új elnökség szeretné tovább fiatalítani a tagságot, és felélénkíteni az ipari kapcsolatokat. Célul tűzték ki, hogy megkeresik az ipari parkok vezetőit, s megszervezik a következő év nagyrendezvényét, ami az 50 éves nyíregyházi mérnökképzés jegyében zajlik majd. Aktualizálni kívánják az egyesület névtárát, pályázatok útján is növelnék a bevételeket, s fontos szerepet szánnak a PR és reklám tevékenységnek. Az egyesület újjáéledése révén új szolgáltatásokat lehet a főiskolára hozni, s olyan képzéseket lehet indítani, melyeket az egyesület, illetve a munkaerőpiac elvár.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában