Helyi közélet

2010.07.13. 13:08

Amíg csak tudják, ütik a vasat

<p>Regionális ügyvivői testületi ülést tartott Nyíregyházán a Vasas Szakszervezet.</p>

Regionális ügyvivői testületi ülést tartott kedden délelőtt Nyíregyházán a Vasas Szakszervezet észak-alföldi régiójának intéző bizottsága. A Szakszervezetek Házában értékelték az első félévet, elemezték a gazdasági válság aktuális hatásait, és meghatározták a második félév feladatait.


– Országszerte 260 munkahelyen képviseljük a munkavállalók érdekeit. A dolgozók 26 százaléka tagtársunk, ez közel 30 ezer főt jelent. Mivel a kollektív szerződés minden munkavállalóra érvényes, a többiek „potyautasok” – sorolta az adatokat Balogh Béla, a Vasas Szakszervezet elnöke. Az észak-alföldi régióban mintegy 30 vállalatnál 3 ezren tagjai a „Vasasnak”, amely a kohászatban, öntészetben, gépiparban, járműiparban és elektronikai iparban tevékenykedőket tömöríti.

 

Várakozó állásponton vannak

 

– A válság kialakulása után az elsődleges cél a munkahelyek megőrzése lehetett, azóta a bértárgyalásokon igyekszünk a lehetőségekhez mérten az érdekeket érvényesíteni. Az aktuálpolitikáról annyit: várakozó állásponton vagyunk, folyamatosan figyelemmel kísérjük az új kormány intézkedéseit, és ha majd szükségét érezzük, reagálunk.


- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában