Helyi közélet

2010.07.13. 13:49

Ülésezik a Védelmi Bizottság Fehérgyarmaton

<p>Az elmúlt percekben kezdődött el a Védelmi Bizottság ülése Fehérgyarmaton a katasztrófavédelem, a tűzoltók, a közműszolgáltató és az önkormányzat részvételével.</p>

A bizottsági tagokkal a parlamenti ülés miatt telefonos összeköttetést tart dr. Tilki Attila polgármester.

– Szó lesz a hosszabb távú vízellátás normalizálásáról, az ehhez szükséges feltételek megteremtéséről. Fel kell készülnünk arra is, hogy amennyiben az áramszolgáltató cég a helyreállítási munkálatai alatt szünetelteti a szolgáltatását, meg kell oldani az elektromos energiaellátást – válaszolta kérdésünkre dr. Tilki Attila. Hozzátette: ehhez nagyteljesítményű agregátorra lesz szükség, illetve tartalék agregátorokról is gondoskodni kell.

Metángáz robbanás miatt szakadt darabokra a víztorony tartálya

Jelenleg úgy tűnik, hogy nagy valószínűséggel metángáz robbanás miatt szakadt darabokra a víztorony tartálya. Volt már ehhez hasonló eset 30 évvel ezelőtt Békés megyében, s akkor kiderült: a technológia velejárója ez a veszélyforrás, ezért előírták egy biztonsági rendszer, egy kapcsoló beépítését. Mivel a fehérgyarmati víztorony a fenti eset után épült, elvileg itt működésbe kellett ennek a biztonsági kapcsolónak. Nem véletlen, hogy közveszély okozás gyanújával ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a kedden délelőtt felrobbant fehérgyarmati víztorony ügyében.

A vizsgálatok miatt egyelőre nem lehet megkezdeni a romok eltakarítását, pedig a csonka víztorony Penyige irányába erősen megdőlt, s félő, egy erősebb szél teljesen kidöntheti.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában