Helyi közélet

2010.07.10. 13:52

Napkollektor segít takarékoskodni az önkormányzatoknak

<p>Közel egy éves előkészítői munkának köszönhetően az uszkai Idősek Otthonára, illetve a magosligeti Óvodára napkollektoros rendszer került.</p>

Ezek ünnepélyes átadását július 3-án tartották. A megújuló energiákat hasznosító rendszerrel foglalkozó Free Green Energy Kft. részéről Nánási Rita (közönségkapcsolati ügyvezető) nyitotta meg az ünnepséget, amit a két község polgármesterének (Horváthné Orbán Katalin és Sértő Radics István) beszéde követett.

A polgármesterek a napkollektoros rendszer hasznáról és szükségességéről beszéltek, kihangsúlyozva annak jelentőségét a községek mindennapi életében. A napkollektorok segítségével – miközben energiát termelnek – jelentős mértékű költséget takarítanak meg a községeknek. Beszédükben nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy ezzel a beruházással jó példával szolgálnak más, hasonló nehézségekkel küzdő önkormányzatok számára. A kivitelezés megvalósítását a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet adománya tette lehetővé.

 

Műsorral készültek az óvodások

 

A két község óvodásai, akik mindannyian a Közös Fenntartású Magosligeti Óvodába járnak, kedves műsort adtak elő. A rendezvény felvilágosító és foglalkoztató programjait a nyíregyházi E-misszió Természet-és Környezetvédelmi Egyesület tagjai tartották. Ennek keretében felnőttek és gyerekek számára egyaránt érdekes és hasznos előadások hangzottak el, valamint itt találkozhattak megújuló energiákat hasznosító rendszerek demonstrációs eszközeivel, mint napcellás szerelőmodell, naptűzhely, ökolábnyomszámítás, régi fa nyílászárók utólagos szigetelése, stb...

- Dankó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában