Helyi közélet

2010.07.21. 10:44

Robotkupa világbajnokság Szingapúrban nyíregyházi résztvevőkkel

<p>A Bánki Donát Műszaki Középiskola robotszakkörének csapata immár negyedik alkalommal nyerte el a jogot, hogy hazánkat képviselje a Robocup-on, amelyet idén Szingapúrban rendeztek meg.</p>

A helyszín miatt a költségek tetemesek voltak, így a két fős csapatból csak egy versenyző tudott elutazni, a megye és a város innovációt támogató cégeinek, és az iskola alapítványának támogatásával.

A hosszú repülőút nem csak a versenyzőket, de a robotokat is megviselte. A szállítás okozta károk mérséklése hátráltatta a sikeres szereplést, ennek ellenére az 50 csapatból álló középiskolások számára kiírt menekítő ligában a Bánki 911 csapata 30. helyen végzett. Az eredménnyel a körülmények ismeretében elégedettek lehetünk, reményeink szerint a jövő évi Isztambulban megrendezendő megmérettetésen már a mezőny első harmadába tudunk kerülni – mondta el lapunknak Zsigó Zsolt felkésíztő tanár.

Ha úgy gondoljuk, hogy Ázsia sok érdekes dolgot tartogat az európai utazó számára, Szingapúr ezt sok dologban felülmúlja. A városállamban gyakorlatilag nincs bűnözés, nincs korrupció, és az elmúlt negyedévben 15%-os volt a gazdasági fejlődés. Igaz, ehhez nagyon szigorú és a hatóságok által könyörtelenül betartatott törvények is kellenek. Néhány példa: a drogterjesztésért halálbüntetés jár, rágógumit tilos bevinni az országba, a vétségekért pedig 3-20 közötti „bónusz” botütés jár. A csapat tagjai: Lippa Olivér, Fehér Bálint (ő utazott), mentor tanár: Zsigó Zsolt.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában