Helyi közélet

2010.08.10. 13:11

Brutális csecsemőgyilkosság Laskodon?

<p>Laskodon brutális cselekményt követett el egy nyolc gyermekes anyuka - írta olvasónk.</p>

Ököllel ütötte hasát, hogy bizonyítsa nem terhes!

13:02: Még mindig szúrós szagú bűz terjeng Laskodon a Szabadság utcában, ahol információink szerint egy negyven év körüli asszony nemrégiben az udvari WC-be szülte kilencedik gyermekét.

– Erős testalkatú asszony az Andi. Így nem is nagyon tűnt fel, hogy gyermeket várna – mondta el egy az utcán diskuráló hölgy. – Én láttam rajta, egy párszor meg is jegyeztem neki, hogy Andi, nem vagy te véletlenül terhes, amire általában ököllel ütni-vágni kezdte a hasát, hogy ő róla ne beszéljen Laskod ilyen hülyeségeket – jegyezte meg egy másik nő. A helyieken a döbbenet lett úrrá, hiszen nem értik, mi vezethette rá az asszonyt, hogy a kerti WC-be szülje gyermekét. - Nyolcat meg tudott szülni? A kilencediket már nem akarta? Meg különben is, hagyta volna inkább kórházban, mintsem a budiba szüljön egy gyermeket – jegyezte meg egy a kapualjban álldogáló férfi.

A helyiektől azt az információt kaptuk, hogy Andrea a helyi polgármesteri hivatalnál dolgozott, mint szociális közmunkás, s az egyik nap rosszullét miatt vitték orvoshoz, aki megállapította, hogy az asszony két hete szülhetett. Ezt azonban Dr. Bíró Róbert, a település jegyzője nem kívánta megerősíteni. Emellett elmondta – A megyei rendőr főkapitányság indított nyomozást az ügyben, amelyről a családgondozó és védőnő jelzésére tegnapi nap folyamán délelőtt 10 óra körül a helyi őrsparancsnokkal meghallgattuk az édesanyát, majd úgy döntöttünk, hogy nőgyógyászati vizsgálatra szállíttatjuk. Jelenleg a rendőrség vizsgálja az ügy körülményeit, valamint azt, hogy a gyermek élve született-e. A jegyző úrtól megtudtuk – Négy kiskorú gyermeke van az édesanyának, de ebből egy már nem áll gondozásban, így apával felvettük a kapcsolatot, aki valószínűleg vállalja a három gyermek gondozását.

A településen mellesleg beszédtéma az asszony sanyarú sorsa, mivel közel egy éve külön él férjétől szülei házában, ahol a tragédia történt. A Laskodon tartózkodó Jantászné Nagy Katalin szakmai vezető, a baktalórántházi Kistérségi Szociális Központ vezető helyettese portálunknak elmondta - A helyi családgondozó felé a lakossági részéről érkezett jelzés, majd ezt követően a tegnapi nap folyamán értesített engem a helyi családgondozó, majd azonnal a településre érkezve felvettem a kapcsolatot a családdal és a helyi szervekkel. Igazi csapatmunka valósult meg, amelynek eredményeként tegnap délután 4 körül adtuk ki az utasítást, hogy a hivatal részéről azonnal értesítsék a rendőrséget.

Természetesen felkerestük a házat is, ahol az újszülött elhalálozott, de az asszony ott tartózkodó idősebb gyermekei nem kívánták kommentálni az esetet. Annyit sikerült tőlük megtudnunk, hogy jelenleg is folyik az édesanyjuk meghallgatása, illetve nemsokára kiderül, hogy testvérük halva született-e. – Nekünk is megrázó ez az egész! Kérem, hagyjanak minket békén - zárta könnyeivel küszködve az anya idősebbik lánya.

-M. I.-

Magzat az árnyékszékben

12:25: A laskodi Polgármesteri Hivatalból érkezett bejelentés hétfőn a Kisvárdai Rendőrkapitányságra, mely szerint egy laskodi,  38 éves 8 gyermekét egyedül nevelő nő terhes volt, azonban a gyermek megszületéséről nincs tudomásuk és már láthatóan kisebb a hasa. A rendőrség által kezdeményezett orvosi vizsgálat alátámasztotta, hogy a nő, az elmúlt hetekben szült. Ezt követően a rendőrség helyszíni szemlét folytatott le az otthonában, amelynek keretén belül egy méhmagzatot találtak az udvaron lévő árnyékszékben.

Azt, hogy történt-e bűncselekmény, kizárólag az igazságügyi orvosszakértői vélemény beszerzését követően lehet megállapítani, amelyből többek között kiderül majd, hogy a magzat életképesen jött-e a világra. Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást, azonban egyelőre gyanúsított még nincs - tájékoztatta portálunkat a SZSZB MRFK.

Elszállították a laskodi csecsemőt

12:00: Elszállították a laskodi csecsemőt otthonából, úgy tudjuk, hogy Debrecenben fogják megvizsgálni, hogy valóban gyilkosság áldozata lett vagy esetleg halva született. Részletek hamarosan!

Csecsemőgyilkosság Laskodon?

05:20: Kedd reggel rendőrök helyszíneltek Laskodon, akik megállapították, hogy az anyuka megölte újszülött gyermekét - küldte el információit a Szabolcs Online számára egyik olvasónk. Kollágánk felkereste a SZSZB MRF sajtóügyeletesét.

A rendőrség megerősítette olvasónk információját, de olyan formában, hogy valóban szült a napokban egy édesanya, amiről a háziorvos bejelentést is tett. Ezt követően a házkutatás folyamán egy elhalálozott csecsemőt találtak a család otthonában a kora reggeli órákban kedden. A rendőrség később ad részletesebb tájékoztatást a laskodi esetről, bővebb információval egyelőre nem szolgálhattak.

Kollégánk a helyszínen van, ahonnan hamarosan tájékoztatjuk önöket!

Ön is elküldheti hírét a Szabolcs Online-nak!

Bűnügyi híreink

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában