Helyi közélet

2010.08.02. 13:15

Felépülhet a katapult-balesetből a pilisi fiatalember

<p>A pilisi fiatalember jól van, több műtétre és arcrekonstrukciós operációra sem lesz szüksége.</p>

Több műtéten esett át az a fiatalember, aki kiesett egy katapultból a rakamazi, tokaji Hegyalja Fesztiválon július 16-án este. A 21 éves férfi állapota a történtekhez képest kielégítő. A baleset után először azt lehetett tudni, hogy végtagtörést és arckoponya-sérülést szenvedett, megműtötték a sérült végtagokat, de arckorrekciós operációt nem hajtottak végre rajta.
A katapult egyébként olyan szerkezet, amely egy állványról, gumikötél segítségével lövi a magasba a kettős ülésben biztonsági hevederrel rögzített embereket. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást az ügyben.

Folyik a büntetőeljárás, a sérültet már meghallgatta a rendőrség a kórházban, gyanúsított egyelőre nincs – reagált Fülöp Gergely r.százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

– A katapult-balesetben megsérült pilisi fiatalember jól van, több műtétre és arcrekonstrukciós operációra sem lesz szüksége – tájékoztatta lapunkat dr. Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház ügyvezető igazgatója. A fiút már nem az intenzív osztályon kezelik, mozgatják, de hosszas rehabilitáció vár rá. – A család úgy döntött, hogy miután Pilisen élnek, a rehabilitációt már a lakóhelyüköz közel kórházban végzik el a fiatalemberen.

- BM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában