Helyi közélet

2010.08.11. 10:09

Illegális szesz és cigaretta lerakat Nyírturán

<p>A pénzügyőrség nyomozó hivatala az elmúlt napokban házkutatást tartott egy nyírturai ingatlan területén, ahol egy nagyhalászi és két nyíregyházi lakos tartózkodott.</p>

Az egyik férfi a nyomozók megjelenésekor menekülni próbált, ám szándékával - a pénzügyőrség felszólításra - azonnal felhagyott. Az udvaron álló ponyvagarázsból, és a lakóingatlanból összesen 15.320 doboz adózatlan dohányáru került elő, míg a pincegarázsból 103 liter szeszes folyadék, különféle aromák színezékek, szeszfokoló és vízlágyító berendezés.

Az egyik férfi helyszínen tett nyilatkozata szerint cigaretta vásárlás céljából érkezett, melyet a birtokában lévő több mint 1 millió forint értékű készpénz is megerősített.

Három év börtönt is kaphatnak

A pénzügyőrség munkatársai az elkövetőknél lévő 3 millió forintot biztosítási intézkedésként, a területen talált 9, 5 millió forint értékű adózatlan jövedéki terméket és szeszes folyadékot pedig bizonyítékként lefoglalták, és eljárást indítottak jelentős értékű jövedéki termékre elkövetett jövedéki orgazdaság bűntette, valamint visszaélés jövedékkel vétsége miatt.

Az akár 3 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel is fenyegetett bűncselekmények miatt a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki - tájékoztatta portálunkat Dr. Jánvári Regina főhadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában