Helyi közélet

2010.08.12. 14:17

Új arcokkal, friss erővel indulnak az önkormányzati választáson

<p>A Függetlenek Egyesülete három jelenlegi nyíregyházi önkormányzati képviselője közül senki sem indul egyéni jelöltként az október 3-i választáson, így elmondható, hogy a civil szervezet új emberekkel, friss erővel igyekszik majd elnyerni a szavazópolgárok bizalmát.</p>

Mindez azon a sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet csütörtökön tartott a szerveződés Nyíregyházán. Mint Giba Tamás, az egyesület elnökségi tagja elmondta, több külső kezdeményezés is történt arra, hogy az 1994-ben alakult szervezet megyeivé, illetve országossá váljon, azonban a függetlenek ragaszkodnak ahhoz, hogy helyben, helyi dolgokkal foglalkozzanak, lakóhelyük, Nyíregyháza életével és fejlődésével kapcsolatban mondhassák el véleményüket. Szólt arról is, hogy az elmúlt négy választáskor egyszer sem jelentett gondot az ajánlószelvények összegyűjtése, s remélik, az idén sem lesz ezzel gond, bár az új törvény szerint kevesebb idejük lesz erre.

A Függetlenek Egyesülete képviselő-jelöltjeivel kapcsolatban utalt arra, hogy az egyes városrészekben ismert és elismert embereket indítanak, akik sok szakterületet lefednek, széles társadalmi réteget jelenítenek meg. Az egyesület az elsődleges célnak azt tartja, hogy nyugodt légkörben valósulhasson meg gazdaságfejlesztés, amely egyrészt a munkahelyek megtartását, másrészt új munkahelyek teremtését jelenti. Bár jelenleg nincs polgármester-jelöltje az egyesületnek, Giba Tamás nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy szeptember 3-ig ne találnának alkamas személyt erre a tisztségre.

A Függetlenek Egyesülete jelöltjei:

1. választókörzet: Ambrusz Árpád
2. vk.: Maczega Márton
3. vk.: Olajos Sándor
4. vk.: Kiss Miklós
5. vk.: még nincs jelölt
6. vk.: dr. Hudákné Fábián Nóra
7. vk.: Lelesz László
8. vk.: Pavlovics Gergely
9. vk.: dr. Szilágyi Miklós
10. vk.: Kertész József
11. vk.: Póka Imre
12. vk.: Kocán Gábor
13. vk.: Gyebrószki János
14. vk.: Bajnay Kornél
15. vk.: Neuzer Sándor

- Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában