Helyi közélet

2010.08.11. 15:24

Közel 150 ezret is kapott a pirosnál kéregető hajléktalan!

<p>Lászlóval Nyíregyháza egyik legforgalmasabb kereszteződésében találkoztunk, aki elmondta, hogy már több éve kéreget a lámpáknál, de változó, hogy mennyi pénzt gyűjt össze egy nap. - Kaptam már ötszáz eurót is egy kamionostól – jelentette ki László, de az autók közötti lavírozástól egy csöppet se fél.</p>

 

A videó megtekintéséhez kattintson a képre!

Azt nem tudjuk, hogy László mennyire van tisztában azzal, hogy a lámpánál való kéregetését nem csak az autósok többsége, de a rendőri szervek sem nézik túl jó szemmel, hiszen mindez nem csak rá nézve lehet balesetveszélyes. A férfi azonban mindezt már 98-tól naponta műveli, amióta utcára került.

Állítása szerint börtönbe került, s szabadulása után édesanyja és az akkori párja eladták a lakását, így László utcára kényszerült. A férfi mellesleg kendőzetlenül ebszélt kollégánknak arról, hogy a legtöbb esetben számára a pénz italra kell, hogy elviselje az utcai lét megpróbáltatásait. Azt azonban nem szabad elfelednünk, hogy az utca nem válogat, nem nézi ki, vagy mi voltál egykoron. Szörnyű belegondolni, hogy vajon mennyire kell bódult állapotba kerülnie Lászlónak naponta ahhoz, hogy ne vegyen tudomást a körülötte történő dolgokról, hogy ne vegye észre miként ment tönkre az élete.

László mellesleg elmondta, hogy napjában változó, hogy mennyi pénzt tud a kéregetéssel összeszedni, hiszen, ahogy fogalmazott megesik, hogy két liter borra se jön össze, de volt olyan nap, amikor egy kamionos 500 eurót adott a nyíregyházi hajléktalannak.

A Lászlóval készült bővebb beszélgetésünket videónkon megtekintheti!

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában