Helyi közélet

2010.08.06. 08:24

Motoros klub Nyíregyházán - csak lányoknak!

<p>Női motoros klub szerveződik Nyíregyházán.</p>

A világon van két olyan dolog, amik mellet a férfiak biztosan nem tudnak szó nélkül elmenni. Az egyik egy nagy, egyedi tervezésű, aszfaltzabáló motor, a másik pedig egy szőke bombázó. Amikor aztán ez a kettő találkozik, akkor ott tényleg megszűnik minden. Aki Nyíregyházán jár, és egy kicsit szerencsés, akkor találkozhat egy ilyen párossal. A motor egy 1300 köbcentis Honda X4-es, a lány pedig egy fiatal anyuka, Szőke Tímea, aki egész fiatal kora óta a sebesség és az erős járművek megszállottja.

Rally bajnok volt

Korábban rallyversenyzőként eleinte párja mellett ülve segített a legjobb helyezések elérésében, majd később ő is a volánhoz ült. A rallysport csúcsára 2006-ban értek, amikor Rally 2-ben országos bajnokságot nyertek. Ám ahogy változik a világ úgy váltott Timi is, és a négykerekűekből kiszállva ma már egy kétkerekű erőgépen élvezi a száguldás adta szabadságot. Ezeknek a változásoknak a következő állomása egy csak csajokból verbuválódó női motoros klub megalapítása, aminek Timi szerint igenis lenne létjogosultsága.

A megyében van sok olyan motoros lány, akik biztosan örülnének egy olyan klubnak, ahol kizárólag együtt járnák az utakat. Ha a férfiaknak lehet, akkor a nőknek miért ne? Timi ezért is kereste fel szerkesztőségünket, hogy segítsünk neki felkutatni a megyében élő motoros lányokat. A jelentkezők mindegy, hogy hol laknak, hogy hány évesek, csak NŐK legyenek és ne robogósok, hanem olyanok, akik valóban komolyan gondolkoznak a motorozásról.

Kérdésünkre, hogy van-e már neve a klubnak az alábbi választ kaptuk: Ez még képlékeny, hiszen az lenne a jó, ha mindent a klubtagokkal közösen csinálnánk. És a cím, ahova a jelentkezéseket várom a [email protected].

- Racskó Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában