Helyi közélet

2010.08.14. 20:28

Vihar Tiszalök térségében

<p>Idén egyetlen alkalommal esik pénteki napra 13-a, s bizony a babonások félelme most Tiszalök térségében beigazolódni látszott, miszerint ez a dátum pénteki napokon szerencsétlenségeket rejteget magában…</p>

2010. augusztus 13-án pénteken, a kora reggeli órákban erős széllel, jéggel és csapadékkal kísérve vihar vonult át Tiszalök Újtelep és Kisfástanya térségében.

A hazánkban is ma már egyre gyakoribb időjárási jelenség következtében munkával indult a nap a tiszavasvári önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak…

Reggel hat óra után nem sokkal szinte „égtek” a 105-ös központi segélyhívó vonalak:

Radics Ferenc szolgálatparancsnok vezetésével kezdetét vette a csaknem délig tartó műszaki mentési tevékenység a tiszavasvári önkéntes tűzoltók számára.

Tiszalök és Tiszadada között 500 méter hosszan nagy fagally darabok borították el az úttestet, akadályozva a forgalmat, amelyeket motoros láncfűrész segítségével a Tiszavasvári önkéntes tűzoltók 20 perc alatt eltávolítottak.

Tiszalök és Kisfástanya között több kilométernyi útszakaszra borultak ki a fák, ezt a kárhelyszínt eközben a nyíregyházi tűzoltók II-es gépjárműfecskendőjének állománya számolta fel.

Az események sora tovább folytatódott..

06 óra 59 perckor Tiszalök,Újtelep Nefelejcs utcában egy lakóépület kéményébe csapott villám, szerencsére személyi sérülés nem történt, tűz sem keletkezett, így itt tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Ugyanitt a Galamb utcában egy családi ház tűzfala dőlt ki a vihar következtében, az egyik szobában beszakadt a födém 1m²-nyi területen, szerencsére közvetlen életveszélybe senki nem került. A tűzoltók értesítették az illetékes önkormányzatot a káresetről. Az Újtelepi eseteknél a Tiszalöki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is segédkeztek a munkálatok során.

A délelőtti órákra is jutott feladat, hiszen a szél kb. 800 méter hosszan fákat csavart ki a Tiszaeszlárra vezető úton is, a településtől mintegy 2 kilométerre. Ezen a kárhelyszínen is félpályás útzár mellett motoros láncfűrész segítségével hárította el a közlekedési akadályt a tiszavasvári önkéntes tűzoltó raj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában