Helyi közélet

2010.09.17. 13:04

Falugyűlést tartottak Gávavencsellőn

<p>Gávavencsellő - Gávavencsellő Nagyközség Képviselő – testülete 2010. szeptember 15.-án falugyűlésre hívta a település minden lakóját. Ahol a jelenlévők beszámolók segítségével betekintést nyerhettek az Önkormányzat 2006 – 2010 közötti munkájába.</p>

Dr. Karakó László Gávavencsellő Nagyközség polgármestere, országgyűlési képviselő az összejövetelen elmondta, hogy egy község életében a fejlesztések mellett a működtetésre is nagy figyelmet kell fordítani. Elmondta, hogy a sok nehézség ellenére az önkormányzat eredményeket értünk el, pályázatokat nyert.

Rövid tájékoztatójából kiderült, hogy négy év alatt akadálymentesítésre került a Polgármesteri Hivatal, az Egészségház és fogászat. A belterületi utak korszerűsítése is megtörtént - megépítették az Ady Endre és a Báthory utcát, felújították a Szent László és a Kazinczy utcát. Teljes belső felújításra került a Rakovszky Sámuel Általános és Művészeti Iskola. Az első és a második évfolyam 2010. szeptember 1.-én birtokba vehette az elkészült 4 új tantermet tartalmazó szárnyat.

Felújították Gávavencsellő temetőit és ravatalozóit illetve haraglábat helyeztek el azokban. Pályázatot nyertek Gávavencsellő településközpontjának rekonstrukciójára. Amely magába foglalja: a település főterének – Hősök tere – rekonstrukcióját, a Polgármesteri Hivatal előkertjének kertépítését, homlokzatának felújítását, a Rákoczi utcán játszótér létesítését, Soldos Borbála és Rakovszky Sámuel síremlékének környezetrendezését.

Újra pályázni fognak

Polgármester úr a fórumon elmondta, hogy a sikerek ellenére vannak olyan pályázatok, melyeket valamilyen ok miatt nem nyert meg az önkormányzat. Ilyen például: az óvodák komplex felújítása, a Kassai, Bem, Móricz, Rakovszky utcák építése, kerékpárút Gávavencsellő – Tiszabercel között, civilház létesítése, Bacskay-ház felújítása. Ha lehetőség lesz rá ezekre ismét pályázni fognak.

Büszkén beszélt a település közösségi ünnepeiről, a négy év alatt megünnepelt évfordulókról, egyesületek és civil szervezetek munkájáról. Kiemelte, hogy minden évben méltón emlékezünk nemzeti ünnepeinkre.

Végül tájékozatta a jelenlévőket Bodrogszerdahely községgel való testvértelepülési kapcsolat kialakításáról.

- Cserpák Bernadett -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában