Helyi közélet

2010.09.08. 12:37

Felborult a 37. Nyírségi Ősz programrendje: a Bujtosiban tartják meg a szabadtéri programokat

<p>Bezúzatta a Nyírségi Ősz elkészült programfüzeteit a nyíregyházi önkormányzat.</p>

A kényszerű intézkedésre azért került sor, mert jelentős változások történtek a 37 éves múlttal rendelkező kulturális és gasztronómiai fesztivál háza táján. A részletekről tegnap Csabai Lászlóné polgármester és dr. Szathmáryné Sipos Ildikó, a Krúdy rendezvénycentrum igazgatója adott tájékoztatást a sajtónak.

Elhangzott: a rossz időjárás miatt a szombati programoknak várhatóan a Bujtosi Szabadidő Csarnok ad otthont a Kossuth tér helyett – végleges döntést péntek délben hoznak a szervezők. A gyümölcskarnevál felvonulási epizódja idén elmarad, ennek legfőbb oka, hogy a városvezetés úgy döntött: nem áldoz további 5-6 millió forintot a kocsik feldíszítésére ilyen meteorológiailag és gazdaságilag is mostoha körülmények között. Az Ízek utcáját a csarnok parkolóudvarában találják majd meg az érdeklődők. A szeptember 11-ei programok ugyanakkor kibővültek: 11 órától kezdődik a siketek és nagyothallók országos találkozója, színpadra lép a nagymajtényi Gemainsam tánccsoport, a Demecseri Fúvószenekar, a nyíregyházi Jonatán Mazsorett, a Szatmárnémetiből érkező Cuninita táncegyüttes.

Az ünnepélyes megnyitót 13.50-kor tartják, majd Mészáros Árpád Zsolt, has- és néptáncosok, a Nap együttes, Muri Enikő, az X-faktor nyíregyházi középdöntőse, este Komár László, 21 órától pedig az Edda művek szórakoztatja a fesztiválózókat. A friss információkat tartalmazó szórólapot a belvárosban osztogatják a járókelőknek.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában