Helyi közélet

2010.09.13. 13:50

Felmart indulatok a Szarvas utcában Nyíregyházán!

<p>Nyíregyházán a Szarvas utca 61. szám után mintha megállt volna az élet, hiszen lassan egy éve felmarták az úttestet, s azóta csak kisebb munkákat végeztek el az illetékesek. Az utcában élők türelme azonban véges és ottjártunkkor nem rejtették véka alá véleményüket.</p>

- Nevezzék át nyugodtan ezt az utcán innentől, mert ez itt nem Szarvas utca már! Csak addig az, ameddig rálátni a belvárosból, kész szégyen – fakadt ki egy idősebb úr, amikor a Szarvas utca felmart feléről készítettünk riportanyagot. Az utcarészben járva az ott lakók szinte kivétel nélkül elmondták, hogy annak már az idejére sem emlékeznek, hogy mikor marták fel az úttestet, de a többség bő egy évre datálta ennek idejét. - Azóta nem láttunk itt mozgást. A kátyúkat néha javítgatják, amikor már a busz kereke is elakad benne, de nem történik itt semmi! - mesélte egy az utcában élő férfi.

Az utcarész lakói azt is elpanaszolták, hogy a felmarás következtében éjszakánként nagyobb zajt bocsájtanak ki az autók abroncsai, hiába van kihelyezve harmincas sebességkorlátozó tábla, az autósok és motorosok fittyen hányak rá. Apropó tábla! Az egyik lakó arra is felhívta a figyelmünket, hogy sebességkorlátozó tábla csak az utca egyik oldalán van kihelyezve, így lassítani csak a belváros felől érkezőknek kell, a másik irányból viszont nem.

Zavaró a nagy zaj

- Esténként itt nem lehet aludni, főleg nyáron volt zavaró a nagy zaj, amikor a meleg miatt nyitva tartottuk az ablakokat. Azóta szerencsére kicserélték az ablakokat hangszigeteltre, így ez is segített valamelyest, de ugye nincs mindenkinek az se kicserélve – magyarázta egy idősebb hölgy.

Az utcában élők többsége azt fájlalja a leginkább, hogy közelebb már aligha lehetnének a belvároshoz, mégis úgy érzik, hogy mellőzöttek problémájukkal, hiszen érzésük szerint minden másra jut pénz a város részéről csak éppen erre a közel egy éve húzódó útfelújításra nem. Talán az illetékesek olvasva és látva a helyiek panaszát végre hathatós lépéseket tesznek az út felújításával kapcsolatban.

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában