Helyi közélet

2010.09.23. 11:32

Festői környezet a Búzaszemben Gombos Edinával

<p>Nyíregyháza - Szerda délelőtt a médiaszemélyiség a nyíregyházi óvodában járt.</p>

Aranyos műsorral kedveskedett a Búzaszem Óvoda kis csoportja Gombos Edinának szerda délelőtt. A médiaszemélyiség egy festékgyár reklámarcaként látogatta meg a Platinum Kid jótékonysági programban érintett kilenc szabolcs-szatmár-beregi óvoda egyikét.

Frissen festett óvodák

– Örömünkre szolgál, hogy az ablakcsere és a hőszigetelés korszerűsítése mellett gyerekbarát festékekhez juthattunk, így megszépült környezetben fogadhatjuk az óvodásokat – mondta Imre Lászlóné, a Búzaszem Óvoda vezetője. Még tavasszal pályázhattak magyar fal- és kerítésfestékekre, mely révén közel 9 ezer kisgyermeket érint a program országszerte. A bócsai festékgyár kezdeményezésére a következő megyei intézmények nyertek még el összesen 163 vödörnyi támogatást, ami több mint 8 ezer négyzetméter felület kifestésére elegendő: Tündérkert Óvoda (Nyíregyháza), Egyesített Óvodai Intézmény Varázsceruza Óvoda (Tiszavasvári), Kastélykert Óvoda (Nyírtelek), Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Óvoda (Tiszakanyár), Négy Évszak Óvoda Kertvárosi Tagóvoda (Mátészalka), Napközi Otthonos Óvoda (Nagyecsed), Micimackó Napközi Otthonos Óvoda (Szakoly), Napsugár Óvoda (Geszteréd).

– Az ezüstszínű bababarát festéktől nem lesz penészes, vizes a fal, oldószer- és szagmentes, és távol tartja a baktériumokat és a gombákat. Egészséges környezetben tölthetik napjaikat az óvodások, aminek én kisgyermekes anyaként is nagyon örülök – jegyezte meg Gombos Edina az átadási ünnepség után.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában