Helyi közélet

2010.09.27. 18:37

Gina életveszélyes áldozata Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Szombaton éjjel eszméletlen, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy 19 éves nyíregyházi lányt, aki az utcán lett rosszul.</p>

18:37: – A lány már jól van, haza is engedtük – tájékoztatta portálunkat hétfőn kora délután dr. Guti Elek, a Jósa András Okatótkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának főorvosa. A Gina nevű partidrog a szerves oldószerekhez hasonló, színtelen, szagtalan gyorsan felszívódó, gyorsan bomló szer, így a mérgezés is gyors lefolyású. Kis adagban bódulatot, nagyobb mennyiségben eszméletvesztést, mélykómás állapotot, túladagolásnál halált is okozhat – tette hozzá a főorvos.

10:42:  Az előzetes orvosi vélemény szerint a lány feltehetően a Gina fantázianéven ismert partidrogból fogyasztott nem sokkal korábban. Az ügyben a Nyíregyházi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal saját lakásukban ivott bele egy pohár vízbe, amiről nem tudta, hogy kábítószert tartalmaz. A lakásban ekkor többen tartózkodtak- a lány szülei és több ismerős. Az eddigi nyomozás azt állapította meg, hogy a kábítószer tiltólistán jelenleg nem szereplő anyagot külföldről, postai utánvéttel szerezték be. A rendőrség azt vizsgálja, hogy ki tette a drogot az italba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában