Helyi közélet

2010.09.27. 14:27

Ha még sokáig esik, nagy lehet a baj?

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - Az elmúlt napokban lehullott 10-20 mm csapadék tovább rontotta az amúgy sem jó helyzetet a Felső-Szabolcsi és a Szamos-Kraszna vízgyűjtő területein. A szakemberek szerint további 30-50 mm csapadék lehullása esetén nagy lehet a baj.</p>

Az elmúlt két napban az átlagosnál nagyobb mennyiségű, 10-20 mm csapadék hullott megyénk vízgyűjtő területein, amely a szakemberek szerint is tovább rontotta a már amúgy sem kedvező helyzetet, hiszen a felső-szabolcsi területen másod, a Szamos-Kraszna vízgyűjtőin pedig első fokú belvízvédelmi készültség van érvényben. A meteorológusok azonban a hétre további, nagyobb mennyiségű csapadékot jósolnak, amely továbbra sem kedvez az amúgy sem kedvező helyzetnek.

A másodfokú készültség érvényben marad

A vízügyi szakemberek szerint további 30-50 mm eső lenne az a mennyiség, amely komoly gondokat okozhatna, de ennek bekövetkezése nagyon csekély, hiszen a következő 3 napra 5-6 mm csapadékot jósolnak a meteorológusok.

Úgy tűnik tehát, hogy ha az időjárás kedvez, akkor nem történhet különösebb probléma megyénk területein, de a másodfokú belvízvédelmi készültség továbbra is érvényben marad Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vízgyűjtő területein.

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában