Helyi közélet

2010.09.27. 13:53

Új iskolaépület Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Kedden teszik le a Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola új épületének alapkövét Nyíregyházán.</p>

Ünnepélyes alapkőletételre hívja az érdeklődőket szeptember 28-án Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Egyházmegye püspöke. A helyszín Nyíregyháza, a Bethlen Gábor út és Bessenyei tér által határolt telek, ahol végre elkezdődhet a Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola új épületének kivitelezése. Az alapkövet 15 órakor az intézményfenntartó egyházmegye képviseletében Kocsis Fülöp főpásztor áldja meg, az ünnepségen közreműködik az általános iskola énekkara. A jeles eseményen dr. Hoffmann Rózsa államtitkár köszönti a megjelenteket, a záróének után agapé következik a Hittudományi Főiskolán.

Fémtartály az utókornak

– Régóta várt, nagy öröm ez az iskola dolgozóinak, növendékeinek és a szülői közösségnek egyaránt. Az általános iskola kinőtte a régi épületet, jelenleg 255 diákunk van 12 osztályban. Az első tervek még a jelenlegi  intézmény teljes körű felújításáról és korszerűsítéséről szóltak, időközben azonban a fenntartó, dr. Keresztes Szilárd megyéspüspök megvásárolta a színház melletti saroktelket, és elkötelezte magát az  új iskola építése mellett. Idén szeptember 22-én végre rákerült az utolsó pecsét a tervekre, hatályos lett az építési engedély. Ahogy az lenni szokott, az alapkőben egy fémtartályt helyezünk el az „utókornak”. Ebbe számos emléktárgy kerül majd, többek között a Kelet-Magyarország holnapi lapszáma is – mesélte Szabó B. Sándorné intézményvezető igazgató.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában