Helyi közélet

2010.09.07. 16:24

Lógós diákok csatangolnak városszerte?

<p>Alig egy hete kezdődött az iskola, s máris fiatalok csordája tölti meg Nyíregyháza belvárosát. A probléma azonban ezzel mindössze annyi, hogy mindezt iskolaidőben teszik, nagy valószínűséggel a szülők tudta nélkül.</p>

Nem állíthatjuk biztosra, hogy a második héten már gőzerővel folyna az iskolákban a tanítás, de az mindenképpen gyanús, hogy szinte nem találunk olyan időszakot a nap folyamán, hogy ne találkoznánk lófráló tinikkel. Reggel és délután még meg is érti az ember, hiszen iskolába igyekezve és onnan hazafelé tartó tinik nem tartoznak a ritka jelenségek közé, viszont elgondolkodtató, hogy vajon hol lenne azoknak a fiataloknak a helyük, akik délelőttjeiket a plázákban flangálva töltik.

Éppen ezért kedden délelőtt tettünk egy próbát és végignéztük, hány fiatallal találkozunk a tanítási idő alatt. Nem voltak illúzióink, fel voltunk rá készülve, hogy jó páran lesznek a főtéren és a plázák környékén is, de azt pontosan nem, hogy hányan. Tesztünket délelőtt 10 és 11 magasságában végeztük Nyíregyháza főterén és a közeli bevásárlóközpontban. Tíz óra környékén csak néhány fiatallal találkoztunk mind a belvárosban, mint a bevásárlóközpontban, de később fordult a kocka.

Plázakommandó

Nem hinném, hogy a legtöbb iskolás 11 magasságában végez, így némiképpen meglepő volt, hogy milyen sokan töltötték meg szinte egy szempillantás alatt a bevásárlóközpont padjait, üzleteit. Andalgó párok és csapatosan shoppingoló csajszik népesítették be Nyíregyházát, de jó pár fiúbandával is összefutottunk röpke körutunk alatt.

Természetesen ez nem csak nekünk, hanem a rendőrség embereinek is feltűnt már egy ideje, így a fiatalok idén is számíthatnak a rendőrség által szervezett plázakommandóra, aminek pontosan az a célja, hogy kiszűrje azokat a tiniket, akik iskolaidőben nem az oktatási intézmény területén tartózkodnak.

Az, hogy ez mennyire hasznos, mindenki döntse el maga, az viszont tény, hogy mi a mai rögtönzött tesztünk folyamán 34 fiatalt számoltunk össze. Ez alighanem egy nagylétszámú osztálynak felel meg...

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában