Helyi közélet

2010.09.24. 13:44

Megszépült a Wesselényi Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Pénteken átadták a nyíregyházi Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium megújult épületét.</p>

Az intézmény alapterülete 1450 négyzetméterrel növekedett. Öt új tanterem, négy csoportszoba, 100 fős tanári szoba, korszerűen felszerelt büfé és teakonyha áll a tanárok és diákok rendelkezésére.

A földszinten kapott helyet egy nagy befogadó képességű, 124 négyzetméter alapterületű multimédiás könyvtár.

– Ez különösen a Wesselényiben tanuló több mint 400 hátrányos helyzetű gyermek miatt fontos, hiszen sokuknak nincs otthon számítógépe, így itt készíthetik el az internetes anyaggyűjtést igénylő házifeladatokat – mondta Gurbánné Papp Mária igazgató.

Felújították a mosdókat, az iskola épületében teljes festés és falburkolat csere történt. Az épület valamennyi helyisége riasztó- és tűzjelző berendezéssel lett felszerelve, a világítást pedig korszerű, energiatakarékos lámpatestek biztosítják.

Modern tornacsarnok

Az épület teljes egészében akadálymentes, így a mozgássérültek is biztonságosan használhatják az iskolát. Ezt szélesebb ajtók, rámpák, korlátok és mozgássérültek által is használható lift teszi lehetővé. A gyengénlátókat vezető sáv segíti a tájékoztatásban.

Az intézmény épülete mögötti területen új, a kor követelményeinek megfelelő 1350 négyzetméter alapterületű tornacsarnok is épült, ahol egyszerre három osztálynak lehet testnevelés órát tartani. A küzdőtér mérete alkalmas nemzetközi kézi-, kosárlabda, kispályás foci és tenisz mérkőzések lebonyolítására, ezért a létesítmény a város sportéletében is jelentős szerepet játszhat.

A tornacsarnok körül új parkolókat alakítottak ki, az iskola főbejárata díszburkolatot kapott, az épületegyüttes környezetét parkosították. Az építkezéshez közel 480 millió forint pályázati támogatást nyertek, az ehhez szükséges önerőt a város biztosította.

- Zajácz D. Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában