Helyi közélet

2010.09.07. 17:32

Mástól kapják a rabok a kosztot Tiszalökön

<p>Az ellátást eddig végző kft.-vel felbontották a szerződést Tiszalökön.</p>

Az elmúlt hetekben a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézet élelmezésével kapcsolatos ügyek többször is szerepeltek a sajtóban. A börtön üzemeltetését végző KÉSZ Csoport fontos lépésre határozta el magát, s felbontotta szerződését alvállalkozójával, az élelmezést ellátó Prison Food Kft.-vel. Az okokról, valamint a „Hogyan tovább?”-ról Pintyőke Marcellt, a a KÉSZ Csoport marketing és kommunikációs igazgatóját kérdeztük meg.

– A fogvatartottak és a személyzet élelmezését ellátó Prison Food Kft. szolgáltatásának vizsgálata során a közelmúltban kiderült, hogy a társaság sorozatosan megszegte egyes szerződéses mellékkötelezettségeit. A szerződésszegést a Prison Food Kft. utólag valótlan tartalmú okiratokkal kísérelte meg elleplezni. E szerződésszegések miatt a KÉSZ Csoport és a Prison Food Kft. között – a gazdasági életben egyáltalán nem szokatlan – elszámolási vita keletkezett, melyet az alvállalkozó az elmúlt hetekben a sajtó nyilvánossága elé tárt.

Ügyészségi vizsgálat indult

Cégcsoportunk a sajtóban megjelent hírekből értesült arról, hogy névtelen feljelentés alapján vesztegetés gyanúja miatt ügyészségi vizsgálat indult a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézetben. A Prison Food Kft.-vel kialakult jogvita és a névtelen feljelentés alapján indult vizsgálat időbeli egybeesése véleményünk szerint nem véletlen. A feljelentőnek nyilvánvalóan az volt a célja, hogy a két ügy között a közvélemény előtt kapcsolatot sejtessen. A KÉSZ Csoport ugyanakkor határozottan kijelenti, hogy saját tevékenységével kapcsolatban sem vesztegetés, sem bármilyen más jogszabályba ütköző cselekmény nem történt, és az esetleges ilyen jellegű cselekményektől nyomatékosan elhatárolódik – vázolta fel az előzményeket Pintyőke Marcell.

– A büntetés-végrehajtási intézet biztonságos, zavartalan és szerződésszerű működésének korábbiakban megszokott színvonalon való fenntartása és garantálása érdekében a KÉSZ Csoport az elítéltek és a személyzet élelmezési szolgáltatását a továbbiakban saját erőforrásokkal biztosítja. A KÉSZ Csoport nem kíván együttműködni olyan gazdasági szereplőkkel, akik bármilyen módon veszélyeztetik a projekt biztonságos működését, legyen ez akár a szerződéses feltételek megszegése, akár alaptalan feljelentés.

Megszokott színvonal

A változással kapcsolatosan szerkesztőségünk kíváncsi volt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának véleményére is.

– A fogvatartottak és a személyi állomány ellátása zavartalan, tapasztalatunk szerint az élelmezést ellátó cégcsere nincs káros hatással az ellátásra. A KÉSZ Csoport a már megszokott színvonalon el tudja látni a rabok és a személyi állomány ellátását – kaptuk a tájékoztatást Szalai Tímeától, a BVOP sajtóiroda osztályvezetőjétől.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában