Helyi közélet

2010.09.02. 13:51

Nagydíjas hűtő, pálinka Szabolcsból

<p>Két megyei cégé produktuma a 37 idei Magyar Termék Nagydíj-as között.</p>

Csütörtökön ünnepélyes keretek között a Parlamentben átadták a 2010-es Magyar Termék Nagydíjakat. Az idei évben 39 pályázó 40 pályázata összesen 37 nagydíjat nyert el, mivel voltak közösen pályázók és közösen díjazott termékek is. A Magyar Termék Nagydíj 1998-as indulása óta eltelt 13 évben eddig összesen 245 termék nyerte el a védjegyként is használható elismerést.

Idén 17 témakörben lehetett pályázni, melyek szinte a gazdaság teljes palettáját felölelték. Eredményes pályázatok tizenkét témakörből kerültek ki. A díjazottak között megtalálható nemzetközi nagyvállalat és mikrovállalkozás is. A győztesek 57 százaléka most először pályázott a Magyar Termék Nagydíj elnyeréséért, a kitüntetettek 43 százalékának viszont egyéb termékein és szolgáltatásain is szerepel már a Magyar Termék Nagydíj emblémája.

Pályázók csaknem az ország egész területéről érkeztek, a díjazottak 70 százaléka vidéki, 30 százaléka pedig budapesti székhellyel rendelkezik. Szabolcs-Szatmár-Beregből az Electrolux Lehel Kft. Nyíregyházi Hűtőszekrény Gyár „SuperDAC „ dérmentes alulfagyasztós készülékcsaládja, valamint az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. Zsindelyes fahordós érlelésű pálinkái és Bazilita likőrje, Bazilita keserű likőrje érdemelti ki rangos díjat.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában