Helyi közélet

2010.09.03. 15:51

Önkormányzati választás 2010: Az Összefogás leadta az ajánlószelvényeket

<p>A szükségesnél mintegy háromszor több ajánlószelvényt szállítottak a Megyei közigazgatási hivatalba az Összefogás Megyénkért Szövetség tagjai.</p>

dr. Helmeczy László listavezető elmondta, még most is kapott olyan telefont, amiben egyik polgármesterük jelezte, hogy a délutáni határidőig leadná az összegyűjtött ajánlószelvényeket. Nem bízták a véletlenre, ugyanis a szükségesnél jóval több ajánlócédulát adtak le.

A legtapasztaltabb polgármesterek indulnak színeikben, ami azt jelenti, közel 250 évnyi polgármesteri tapasztalat van a birtokukban, ami az önkormányzati választásoknál azért fontos, mert nem igazodik az országos választási erővonalakhoz.

- Pusztai Sándor -

Több, mint 250 éves polgármester indul a megyei listán!

Ez nem tréfa! Az Összefogás Megyénkért Szövetség több, mint 250 évben mérhető polgármesteri munkával a háta mögött állított megyei listát az önkormányzati választásokra.

Több mint 250 évnyi tapasztalattal szembe nehezen lehet ringbe szállni!

Az Összefogás Megyénkért Szövetség listáját Dr. Helmeczy László vezeti, és őt több mint 20 olyan polgármester követi, akiket már nem kell bemutatni, nem kell a nevükhöz arcot kötni, mindenki ismeri a térségben. Többen nemcsak személyenként 20 évnyi polgármesteri munkával a hátuk mögött, hanem az adott kistérségek vezetőiként, is elismert tábornokai megyénknek.

A társadalmi szervezetet 2002 – ben az akkori közgyűlés elnöke, dr. Helmeczy László alapította több, mint 100 megyebeli akkori polgármesterrel. A szervezet tagjai azóta is, 8 éve dolgoznak a megyei közgyűlésben megyénk felemelkedésért. Az országos széljárástól függetlenül, jobb és bal oldali politikai vezetés mellett is dolgoztak már megyénkért.

Egy biztos – tapasztalatban – lekörözhetetlen a Szövetség! Elég a leírt számok mögé nézni!

Ezt támasztja alá az a több, mint 10.000 ajánlószelvény is, amit a Szövetség elnöke ma a megyei listával ad le a Megyeházán.

A jelöltek

És lássuk azokat, akik megszemélyesítik a számokat, és a több, mint 250 évnyi polgármesteri munkát:

Bardi Béla, Dr. Oláh Albert, Kemecsei László, Szűcs Gabriella, Simon József, Szűcs Ilona, Luzsinszki Lajos Lászlóné, László Józsefné, Csáki Sándorné, Pehely Zoltán, Bán György, Lesku Miklós, Erdélyi Miklós, Balogh Tibor Zoltán, Nyisztor Ferenc, Tisza Sándor, Kiss Gyula, Dr. Sértő – Radics István, Kovács Lajos, Türk János, Fodor Zsolt.

Természetesen tagjaik tovább öregbíthetnék a szervezet megyei listájának polgármesteri munkában mért életkorát, de sajnos a jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi indokolttá, hogy a Szövetség a Megyei Közgyűlésbe több jelöltet állítson.

A lista második részében a Szövetség olyan személyeket indít, akik polgármesterjelöltként, képviselőtestületi jelöltként indulnak, vagy civil szervezet képviselői, mint Gyüre Lajos, Dr. Bogdál Zsuzsa Andrea, Kovács Bertalan, Hegedűs Tamás.

Az elmúlt évek alatt elért érdemeit a Szövetség tagjainak már nem kívánjuk felsorolni, mert betöltenénk a Kelet - Magyarország hasábjait, de a számok magukért beszélnek.

Az Összefogás Megyénkért Szövetség támogatásával több polgármesterjelölt indul a megyében, mint akik listáján szerepelnek, bár a megye egy – egy településén élőknek nem kell bemutatni sem őket, sem eddigi eredményeiket!

Ők tudják, mi tudjuk, hiszen eddig is velük fogtunk ÖSSZE MEGYÉNKÉRT – és megyénk felemelkedésért!

Az alma, (az Összefogás Megyénkért Szövetség logoja) – most is ott lesz a választásokon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában