Helyi közélet

2010.09.06. 14:01

Sikeres fesztivál Guiness-rekorddal

<p>Nagy sikert aratott szombaton a Zsindelyestanyán IV. alkalommal megrendezett Zsindelyes Pálinka és Népi Gasztronómiai Fesztivál, hiszen a regisztrált látogatók száma 11 700 fő volt, a főzőverseny csapattagjaival együtt pedig közel 14 ezer személy vett részt a rendezvényen.</p>

A szervezők a belépőjegyek árának 10 százalékát felajánlották az árvízkárosultak javára, vagyis 585 ezer forinttal segítik a rászorulókat.

– A látogatók számát tekintve sikerült túlszárnyalni a tavalyi évet, s ez nagy örömet jelent a számunkra – mondta el érdeklődésünkre Juhász Miklós, a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. marketingmenedzsere. – Mindez azt mutatja, igény van a fesztiválra, az igényes és kultúrált szórakozásra, a gasztronómiai rendezvényre. Pataki Attila betegsége miatt elmaradt az Edda koncert, de nagy örömünkre beugrott Nagy Feró és a Beatrice együttes, megmentve így az éjszakai koncertet. Az újságon keresztül is gyógyulást kívánok a szervezők nevében Pataki Attilának.

A Zsindelyes Fesztivál keretében 72 óra folyamatos énekléssel Guiness-rekordot állított fel az Érpataki Asszonykórus. Az együttes tagjai szeptember 2-án déli 12 órakor kezdték el a magyar népdalok éneklését, s a dalolást szeptember 5-én Budapesten, a Szeptember Feszten fejezték be déli 12 órakor.

Érpataki Asszonykórus

Szombaton, szeptember 4-én személyesen is láthatták a kíváncsiskodók a rekordkísérletet, hiszen a Zsindelyes Fesztiválon egy külön sátrat kaptak, sőt az érdeklődők be is segíthettek az éneklésbe. Sutkáné Makara Beáta, az Érpataki Asszonykórus vezetője és motorja elárulta, hogy egy találkozón merült fel a Guiness-rekord ötlete. Először csak a nagyszabású kompótfőző rekord felállítása vetődött fel, aztán szóba került, hogy az Érpataki Asszonykórus is képes lenne egy világrekordra.

Az asszonykórus tagjai felváltva énekeltek, olykor ketten-hárman, vagy esetleg négyen, vagy többen, de amikor csak tehették együtt énekeltek. Az asszonykórus sátrát sokan felkeresték a fesztiválon, nagy népszerűségnek örvendtek az együttes tagjai. Régi népdalokkal, tánccal és mulatozással tették élvezetessé a rekordkísérletet, amelybe a Zsindelyes Fesztiválra látogatók is bekapcsolódtak – tájékoztatta a rekordról lapunkat Tóth Margit.

A főzőverseny eredménye

I. Zsindelyestanya

II. Érpatak

III. Újfehértó

Különdíj: a Kelet-Magyarország csapata a pálinkával készült ételért

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában