Helyi közélet

2010.09.21. 15:49

Szabolcsi vállakozó a nagy áfacsaló

<p>Harmincöt millió forintos áfacsalást derített fel a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozóhivatala – áll a VPOP keddi sajtóközleményében. A vám- és pénzügyőrség kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy egy szabolcsi vállalkozó érintett az ügyben.</p>

2007-ben és 2008-ban társaival együtt elhatározta, hogy az adóköteles jövedelmét, fiktív készpénzfizetési számlák beállításával csökkenti. A gyanúsítottak egymillió forintot ajánlottak fel egy másik vállalkozónak, hogy saját maga, illetve egy nem létező kft. nevében számlákat állítson ki, összesen 209 millió forint értékben.

Az építőipari tevékenységről szóló számlák mögött valós teljesítés nem volt. A fiktív számlákkal 35 millió forint áfa megfizetése alól mentesült a vállalkozó. A vámhatóság három embert gyanúsítottként hallgatott ki az ügyben. A nyomozást a napokban zárta le a hatóság, a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek. A három gyanúsítottat a bíróság akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti.

 - Zajácz D. Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában