Helyi közélet

2010.09.01. 11:30

Tanári kompetenciafejlesztő tréning

<p>Az elmúlt hét második felében megyénk és a romániai Szatmár megye pedagógusainak részvételével három napos Tanári kompetenciafejlesztő tréninget rendeztek Sárospatakon.</p>

A tréning zárórendezvénye volt annak a közös projektnek, melyet a Megyei Pedagógiai Közművelődési és Képzési Intézet valamint Szatmár megyei társszervezete koordinálásával a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében az elmúlt félévben a Pedagógusok módszertani kultúrájának mérése címmel rendeztek meg a két megyében.

A programba FehérgyarmattólIbrányig, ZáhonytólNyírbátorig megyénk 21 általános és középiskolájának tanárai kapcsolódtak be.

A kutatási program eredményeiről a Nyíregyházi Főiskola oktatói és a Szatmár megyei Tanügyigazgatóság, illetve Tanfelügyelőség képviselői számoltak be a résztvevőknek, akiknek mások mellett az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem vezető módszertani szakemberei tartottak előadásokat és konzultációkat.

- Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában