Helyi közélet

2010.09.01. 13:52

Tudatos verseny a „Nemtudom” fajtából

<p>„Nemtudom” szilvafajta versenyt hirdetett az Észak-Keletmagyarországi Gyümölcs Kutatás–Fejlesztési Alapítvány Kuratóriuma az Újfehértói Gyümölcstermesztési Kutató és Szaktanácsadó Nonprofit Közhasznú Kft.-vel karöltve.</p>

A Panyola és Tarpa központtal indított kezdeményezés első fordulóját augusztus 17-én tartották meg, a következőre szeptember 3-án kerül sor.

– A versenyen a Beregi-, és a Szatmári-síkság „Nemtudom” szilvafával rendelkező állampolgára – foglalkozásától függetlenül – részt vehet. A meghirdetett két időpontot a szilvafajta érési idejéhez történő igazodás alapján jelöltük ki.

A részvétel feltételei: a szedésre érett szilvából egy fáról származó 2 kg mintát kell karton papírból készült dobozban a jelzett településen az önkormányzat által kijelölt épületben kell leadni.

Egy tulajdonos több mintával is jelentkezhet, ha a Nemtudom vagy a Duránci és Gömöri nyakas szilvafajtákból eltérő alakú, nagyságú és különböző időben érő gyümölcscsel rendelkezik. A behozott mintákat szakmai zsűri értékeli. Az első 5 helyezett (helyenként és időpontonként) jutalomban részesül – tájékoztatta lapunkat Dr. Pethő Ferenc, a kuratórium elnöke és Dr. Inántsy Ferenc, a kht. igazgatója. (További felvilágosítás kapható a 42/290-822-es telefonszámon.)

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában