Helyi közélet

2010.10.14. 16:47

Csoportos elbocsátás Záhonyban

<p>Záhony - A hosszú távú mőködőképesség megőrzésével indokolta lapunknak a csoportos létszámleépítést Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH), melynek Záhonyi Területi Üzemeltetési Központjánban a 394 munkavállaló közül 56 embertől válik meg a cég.</p>

– A jövőben is a magas foglalkoztatási szint fenntartására törekszünk, de ezt csak olyan mértékben tudjuk realizálni, ahogyan azt a gazdasági helyzet lehetővé teszi – szögezte le Kovács Imre elnökvezérigazgató az RCH Központi Üzemi Tanácsának legutóbbi ülésén, ahol ismertetették a társaság új, hatékony foglalkoztatási rendszerére kidolgozott javaslatokat is.

460 fővel kevesebb munkavállaló

Az állományi létszámra vonatkozó 2011. évi terv jelenleg az ideinél 460 fővel kevesebb munkavállalóval számol. A vállalat arra kéri a szakszervezeteket, hogy a többezer munkahely megőrzése érdekében támogassák a piacvezető magyar vasúti fuvarozó társaság mőködőképességének fenntartására tett erőfeszítéseket. A létszámcsökkentés ezeknek csak egyik, de nélkülözhetetlen feltétele. Egyúttal bejelentették, hogy a tervezett létszámleépítés végrehajtásáról a törvényekben előírt konzultációkat a vállalat a tervek szerint október 21-én kezdi meg, a területi konzultációk pedig novemberben kezdődnek.

- Nyéki Zsolt -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában