Helyi közélet

2010.10.14. 19:43

Fogyatékkal élők színjátszóinak találkozója Vásárosnaményban

<p>Vásárosnamény - Második alkalommal rendezték meg a Fogyatékkal Élők Színjátszó csoportjainak Találkozóját Vásárosnaményban, október 6-án.</p>

Az Önkormányzat, az Esze Tamás Művelődési Központ és a Megoldás Közhasznú Egyesület helyi szervezete közösen vállalta fel a Fogyatékkal Élők Színjátszó csoportjainak Találkozóját, így is példázva a város odafigyelését a sérült emberekre.

Kisvárdáról a Városi Bölcsőde és Rehabilitációs Napközi Otthon értelmi fogyatékkal, autizmussal és Down-szindrómával élők alkotta NAPSUGÁRSzínjátszó csoportja a Sérült Gyermekekért Alapítvány támogatását élvezve, vett részt vett ezen a rendezvényen. A négy éve működő csoport eddigi legjobb eredményét érte el, a második alkalommal megrendezett Vásárosnaményi találkozón.

A legjobb előadás

– Az ünnepélyes megnyitót követően Kopacz György, színjátszó csoportunk tagja szavalta el a Nemzeti dal-t – kezdte beszélgetésünket Dionné Dócs Mária a NAPSUGÁR Színjátszó csoport  vezetője, szociálpedagógus. A szavalatokon és a színjátékokon kívül énekes, táncos bemutatókat, kabaréjeleneteket is láthattunk. Több mint húsz produkciót értékelt a szakmai zsűri. Bizonyítandó, milyen sokszínűen telnek a sérült emberek intézményeken belüli mindennapjai. A NAPSUGÁR Színjátszó csoport „A tojás” c. vidám, szórakoztató színdarabot adta elő. Nagy örömünkre Kopacz György a „Legkiválóbb versmondó” lett. A színházi és drámapedagógus szakemberekből álló zsűri a „Legjobb előadás” kitüntető címet adományozta a NAPSUGÁR – nak. Kiemelte a karakterek és az előadók kiváló egymásra találást, az előadás dinamikáját, a szép magyar beszéd hangzására való törekvést, mondták többek között indoklásként. Tudni kell, hogy a csoport tagjainak többsége beszédakadályozott is.

Négy–hat fellépés évente

Színjátszó csoportunk évek óta visszatérő meghívott vendége a nyíregyházi régiós művészeti találkozóknak is, ahonnan ugyancsak komoly elismerésekkel térünk haza. Nemrégiben házi Ki Mit Tud?-on is bizonyították ellátottjaink sokoldalúságukat, érdeklődésüknek megfelelően választott művészeti ágakban. Köszönettel tartozom a színjátszó csoport tagjainak a mindenkori odaadó, gyakran fárasztó, fegyelmezett munkáért, a Sérült Gyermekekért Alapítvány és a szülők megértő támogatásáért – mondta beszélgetésünk befejezésekor Dionné Dócs Mária.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában